17-05-11

Coole Killer ...

Ons Fien sluipt dagelijks door de weide, op zoek naar ... muizen, mollen, veldmuisjes ... maar ook (jonge) vogels en dat haat ik ... deze morgen heeft ze er 2 kort na mekaar gedood! Ze heeft een halsbandje aan met een rinkelend belletje ... maar ja die jonge vogeltjes die pas het nest verlaten zijn zo kwetsbaar.

Regelmatig hangt haar halsbandje aan een paal van de afsluiting met de buurman zijn tuin, hij vindt het te gevaarlijk voor de poes zo een bandje, hij denkt dat ze er ergens mee gaat verongelukken ... en wij doen het haar terug aan om toch wat vogels te kunnen redden uit de scherpe klauwen van ons Fien.

Natuur in mei 025.JPGNatuur in mei 028.JPG


18:39 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Huisdieren, Natuur, Tuin | Permalink | Commentaren (9)

Commentaren

Dag Chrisje,
Ik weet ook niet wat het beste is met of zonder bandje,maar de vogeltjes pakken dat vind ik ook weer niet goed.Sorry Fien dan maar het bandje aan met het belletje.
Nog een fijne dinsdag.
De groetjes.

Gepost door: René | 17-05-11

Reageren op dit commentaar

Hihihi Dié buurman toch ...
dat zegt hoevéél hij van Fientje houdt Hé Vrouwkelief ... :-) ! Wat een snoesje is ze toch , al hoop ik dat vanaf NU ... die vogeltjes haar belletje zullen horen ... :-))

Dà-aaaaaaaaaaaaag ... !

Gepost door: klaverke | 17-05-11

Reageren op dit commentaar

Hahaha, uw buurman doet om goed te doen maar hij maakt het Fientje wel gemakkelijk zo om vogeltjes te pakken. Ik zou ook een bandje aandoen, een kat is lenig en sterk. Als ze ergens blijft hangen zal ze zich wel loskrijgen...hopelijk :-)

Gepost door: bea | 17-05-11

Reageren op dit commentaar

oh Fientje is aan het likkebaarden, foei
ocharme die vogeltjes, toch maar een belleke aandoen

Gepost door: fotorantje | 17-05-11

Reageren op dit commentaar

Ja dat ken ik chrisje, ik moet hier ook ene van de drie in het oog houden, maar je kan nie alles zien hé!!! Soms is het kwade gebeurt voor dat we het zien.....Ik wens je een fijne midwek toe....Lieve grtjs. van anny

Gepost door: anny | 18-05-11

Reageren op dit commentaar

Hey Chrisje,

het is natuurlijk niet leuk dat Fientje vogels doodt maar zo zit de natuur nu eenmaal in elkaar.
Alhoewel, hoe goed bedoeld ook van de buurman, ik haar toch haar bandje zou aandoen.

Lieve groetjes!

Gepost door: Maike (Veerle) | 18-05-11

Reageren op dit commentaar

Tja...het is het instinct hè...en er zullen toch ook wel vogeltjes genoeg nog overblijven...hoop ik! hehe! Voor muisjes en molletjes vind ik het eigenlijk ook zielig..laat ze zich maar beperken tot lekkere dikke spinnen hahahahahahaaa!
Die buurman, ja, ik heb dat ook weleens gelezen, van een kat die zich opgehangen had aan z'n eigen bandje...dus kan me wel voorstellen dat ie dat eng vindt. Maar het is júllie kat hè...jullie nemen het risico en daar moet ie zich eigenlijk wel bij neerleggen vind ik...stel je voor dat anderen zich met míjn hond gingen bemoeien...zou ik ook niet pikken hoor!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 18-05-11

Reageren op dit commentaar

Oh wat is het een schatje en zo mooi. Het is jammer voor de vogeltjes, maar helaas zo is de natuur. Gelukkig is onze poes nog niet met een vogeltje thuis gekomen, maar er zal er hier ook wel een keer 1 voor de deur liggen.

Gepost door: Els | 18-05-11

Reageren op dit commentaar

Ik begrijp de buurman want als poes komt vast te zitten aan een tak van een haag of aan een draad van de omheining kan ze zich erg bezeren. Maar aan de andere kant snap ik wel dat het belletje een waarschuwingsteken kan zijn voor de vogeltjes. Tja niet boos zijn op Fien het is haar instinct.

Gepost door: magda | 19-05-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.