27-05-11

Handig zo een kruidentuintje in pot ...

Door het zachte weer van de voorbije maanden doen de tuinkruiden het goed. Sinds een paar jaar plant ik ze in een pot, dan lukt het me beter om ze in groei te houden. De laurier is deze winter bevroren, die zal ik me eens opnieuw moeten aanschaffen. De dilleplant die ik van de winkel meebracht heeft het ook niet overleefd, van de peterselie, citroenmelisse, salie, bieslook, kervel, tuinlook, basilicum, rozemarijn (gevoelig voor ziektes) en tijm kan ik regelmatig oogsten. De citroenmelisse en de bieslook zijn vrijbuiters die zaaien zichzelf uit, vooral de citroenmelisse, als je dat eenmaal in de tuin hebt, raak je niet meer kwijt.   Die heeft het al carrière gemaakt tot in de moestuin van de buren ...Schamen.

 

Mag ik jullie voorstellen, op een rij in het zonnetje : peterselie, salie, tijm en rozemarijn, in de achtergrond de citroenmelisse, die ik regelmatig kortwiek.

DSC_0014.JPG

verder de tuinlook (ik weet niet of dit de juiste benaming is, smaakt in ieder geval naar look), basilicum en een petunia (voor de sier) die het goed kan vinden daar bij de geurende kruiden. Uiterst rechts de bosaardbei (geen kruid natuurlijk) met haar prachtige bloesems maar povere vruchten. De bieslook staat op verschillende plaatsen tussen de bloeiende planten in de tuin, die heeft door de jaren z'n eigen plekjes gekozen ... soms op dezelfde plaats, soms ook niet. Voor het moment staat de bieslook in bloei en zijn de stengels keihard geworden. Oogsten is nu niet mogelijk, het is wachten op de nieuwe generatie sprieten.

De grote afwezige zijn : dragon en kaneel basilicum.

 

DSC_0015.JPG

page.jpg

05:00 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Natuur, Tuin, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5)

Commentaren

Heb ooit ook weleens kruiden gehad, maar dan in de tuin...de helft woekerde en de andere helft kwijnde weg...en ik ben niet zo'n kokkie dus ik gebruikte er maar weinig van ( gek genoeg, want op vakantie wil ik nog wel eens wilde tijm en rozemarijn plukken om door het eten te doen hahaa), dus liet ik het maar woekeren en bloeien...ook mooi hoor...die bloeiende bieslook is ook een leuk bloemetje hè! :-)
Vannacht heeft het hier flink hard geregend, maar nu schijnt de zon!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-05-11

Reageren op dit commentaar

hallo chrisje, echt een kruidentuintje hé. Citroenmelisse zaait zich gemakkelijk uit, maar ik gebruik dat tegen de muggen hihi...Want als er ene in huis zit, is die voor mij!!!!! Ik wens je een fijne vrijdag verder met m'n lieve grtjs. anny

Gepost door: anny | 27-05-11

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje,je hebt inderdaad een pracht van een kruidentuintje.Alles is staat netjes in potten gepland dit vind ik ook makkelijk en praktisch.Hier is het overgebleven met regen.Nog een fijne vrijdag en de groetjes.

Gepost door: René | 27-05-11

Reageren op dit commentaar

Voor ik de citroenmelisse plantte heb ik eerst een plastieken pot (zonder onderkant) in de grond gestoken en daar de melisse ingeplant...in de hoop dat het zo de wildgroei wat zal tegengaan. Idem met de munt. De andere kruiden zitten zonder 'hulppot' in de grond. Wel handig en mooi uw kruiden in potten. Groetjes!

Gepost door: bea | 27-05-11

Reageren op dit commentaar

Mooi tuinkruiden hoekje mooi Chrisje. Jammer dat wij zo ver van elkaar wonen, ik zou er wel nu en dan eens in snuisteren.Ik wens je nog een fijne avond toe, en een goed weekend.
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 27-05-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.