09-06-11

Wafelenbak ...

Vanillewafeltjes (gemakkelijk recept en je kan onmiddellijk beginnen bakken)

500gr zelfrijzende bloem

400gr fijne suiker

vanillesuiker (hoeveelheid naar wens)

400 gr malse boter

6 eieren

beetje olie om het wafelijzer in te smeren

Toen Kelleke er nog was, was het altijd feest als vrouwke wafels bakte ...

pagewafelenbak1.jpg

 

 

ietsje moeilijker recept (het beslag moet een nachtje rusten (opstijven) in de koelkast)

500 gr boter

500 gr bruine suiker (of half wit half bruin) gezeefd

700 gr bloem

1 pakje bakpoeder

1 borrel cognac

1 borrel water

5 eieren

deze wafels zijn van smaak op hun best als je een dagje geduld heb .... Knipogen smakelijk!

 

Tip om je wafelijzer gemakkelijk te reinigen :

Meng 3 eetlepels bloem in 100ml water, giet dit beslag op je hete wafelijzer en bak, je kan deze 'wafel' gemakkelijk verwijderen en alle aangebakken restjes komen mee.

Opgepast gevaar : verwittig je huisgenoten dat deze wafel niet eetbaar is ... je weet maar nooit, ha ha ....

 

pagewafelenbak.jpg

19:35 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Eten en drinken, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

Dag Chrisje,
Amai wat ziet er dat allemaal lekker uit,zelfs Kelly wist zelfs dat waren lekkere dingen naar zijn bek.Maar we gaan het ook eens proberen deze lekkernij te maken.Nog een fijne vrijdag.
Groetjes.

Gepost door: René | 10-06-11

Reageren op dit commentaar

Hallo Chris.
Mmmmm dat ziet er lekker uit.
Niet denken aan de kal....
Alvast hele fijne Pinksterdagen toegewenst.
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 10-06-11

Reageren op dit commentaar

Denk dat die laatste wafel het beste voor de lijn zal zijn hehe! Maar jeetje..zit hier al helemaal te kwijlen hoor hahahaha! Heb alleen geen wafelijzer...dat zie je meer in Vlaanderen dan in Nederland hè!
Ik heb dan weer een poffertjespan..maar daar kun je geen wafels in bakken hahahaha!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 10-06-11

Reageren op dit commentaar

Hallokes chrisje, had ik geweten dat hier wafeltjes lagen om te eten, had ik hier nie aan tafel gezeten hoor....Maar als je er nog wat over moest hebben, stuur ze dan maar door het draadje, ik zal er met plezier aan proeven...deze met cognac gemaakt hé!!!!! een fijne avond verder gewenst...Lieve grtjs. van anny

Gepost door: anny | 10-06-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.