10-08-11

En toen kwam juli 2011 (3) - Onweer

Na een paar warme dagen kwamen de onweders, die hielden in de streek lelijk huis. Zware regenval liet de Grote Gete even buiten haar oevers treden. Later bleek dat verder naar de Walen toe het nog erger was, modderstromen die uit de velden kwamen hadden voor een echte ravage gezorgd, ook gevallen bomen versperden de wegen.

Hier in de straat hadden een paar mensen schade door blikseminslag. Huishoudtoestellen, computers ... moesten eraan geloven. Toen we dachten dat we ontsnapt waren ... dachten we fout want na een paar dagen viel de digitale tv regelmatig uit en later ook internet. Een eerste telefoontje aan Belgacom bleef zonder resultaat. Bij een tweede oproep kregen we een vriendelijke man aan de lijn en toen kwam alles in een versnelling ... een technieker kwam langs en herstelde binnen in de woning de getroffen onderdelen - digibox, router, stopcontacten. Al vlug bleek dat er moest gegraven worden, ook met de buitenlijn was geraakt. Ik zag de hopen aarde en modder in onze voortuin al voor me ... het grasveld verwoest ... gelukkig bleef het met graven op straat : 2 dagen hebben ze putten gemaakt en weer dicht gegooid, door de aanhoudende regen veranderde alles al vlug in een modderpoel. Gelukkig moesten niet meer binnen zijn om te werken, al moet het gezegd worden : de techniekers lieten steeds hun modderschoenen aan de voordeur staan alvorens naar binnen te komen.

Gelukkig zijn de problemen met digitale tv en internet nu volledig van de baan. Duimen maar ...

08:29 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Natuur, Tuin | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

Oh! zie nu pas dat je aan het vertellen geslagen bent over de vakantie! :-)
Mooie fietstocht gemaakt naar Grimbergen ( leuke groepsfoto! :-) ) en de kleinkindjes te logeren gehad en die plunderde oma's kast half hahahahaa grappig toch hè, ik postte daar weleens over dat ik altijd zo vrolijk word als ik kindjes op grotemensenschoenen zie hahaha zo schattig!
En onweer? gelukkig hier nog niet echt heel erg gehad...ik ben er als de dood van!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 10-08-11

Reageren op dit commentaar

Ja, die wateroverlast was bij jullie dan ook niet min.
En alles wat er dan nog bijkomt is er teveel aan.
Gelukkig is alles netjes en redelijk vlug herstelt.
Fijne woensdag Chrisje!

Gepost door: Veerle | 10-08-11

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje,je bent ook niet gespaard gebleven van dat zwaar onweer als ik dat lees,hier hadden we gelukkig geen schade.Dan spreken we nog niet wat een miserie dat zowat meebrengt.
Gelukkig is alles weer achter de rug hé.
Fijne groetjes.

Gepost door: Rene | 10-08-11

Reageren op dit commentaar

Chrisje een mooie woensdag gewenst en geniet er maar van. We zijn naar Oostenrijk geweest en veel van genoten.
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 10-08-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.