05-09-11

Nieuwe schooljaar ... ook voor mij.

Bieke en Maya zijn terug naar hun baasjes ... het was leuk en ik ga ze de eerste dagen missen. Ik ben van plan om af en toe eens onthaalbaasje te zijn, als hobby omdat ik deze week zo leuk vond. Maya en Bieke waren dan ook modellogées, rustig, lief ... ik heb er geen last mee gehad. We deden 2 wandeling per dag en de overige tijd hielden ze zichzelf bezig door gek door het huis te rennen of een dutje te doen in hun mandje.

DSC_0012 (2).JPG

Ook voor mij is het nieuwe schooljaar gestart, op maandagvoormiddag volg ik Digitale fotografie, dit is niet de eerste keer dat ik zo een cursus volg, eerst was het een cursus waarin we kennis maakte met een compact klein digitaaltje, dat meestal op automatisch staat, later kwam dan een algemene cursus en nu meer specifiek het Reflex fototoestel (Nikon D80 met 18-200 mm lens in mijn geval)

Het is de bedoeling dat we niet meer op de automatische stand fotograferen en alle mogelijkheden van ons fototoestel volledig leren benutten.

Vandaag gingen we al na een halfuurtje buiten de klaslokalen om een paar oefeningen te doen, eerst een foto met inzoomen (dan wordt de achtergrond wazig) :

DSC_0024.JPG

DSC_0023.JPG

en de tweede foto zonder inzoomen, dan blijft de achtergrond scherp.

Dit zijn nog eenvoudige opdrachten, later wordt het wat ingewikkelderOnbeslist.

We zijn met 9, een paar mensen ken ik van vroegere cursussen.

Zomaar :

digitale fotografie,hobby,vrije tijd

16:44 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (9) | Tags: digitale fotografie, hobby, vrije tijd

Commentaren

Het lijkt me wel een toffe cursus, tof dat je de verschillen laat zien van de foto's, groetjes

Gepost door: emily | 05-09-11

Reageren op dit commentaar

Tjonge...waar je zin in hebt..! Ik zou dat niet zien zitten hoor. Ook uitkijken dat het je plezier in foto's maken niet verknalt hoor...heb dat weleens gelezen bij iemand die alsmaar 'strepen' moest vastleggen...die kon geen streep meer zien op een gegeven moment hahaha!
En nee...Delfshaven is een wijk van Rotterdam..zo'n beetje de enige op noord die weinig tot geen schade opliep tijdens de tweede Wereldoorlog..de rest van de stad werd toen in een paar dagen volledig tot puin gebombardeerd!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 05-09-11

Reageren op dit commentaar

Chrisje mooie foto's prachtig met de hondjes Bieke en Maya, zo een hondje zou je moeten hebben mooi. En je zit zo fier.
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 05-09-11

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje,
Voor zover ik er wat van ken is dit (Nikon D80 met 18-200 mm lens) een prachtig toestel waar je toch mooie plaatjes kan mee maken maar dan moet je het wel onder de knie krijgen en dat doe door een cursus te volgen en niet altijd foto's maken in de automatische stand zoals de meesten het doen.Nog een fijne dinsdag.
Groetjes.

Gepost door: René | 06-09-11

Reageren op dit commentaar

staat ook op mijn verlanglijstje van te volgen cursussen, maar spijtig genoeg geven ze die hier alleen gedurende de dag. zal dus moeten wachten tot ik met pensioen ben zeker ... en dat duurt nog wel wat jaartjes !!

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 06-09-11

Reageren op dit commentaar

Normaal gezien keert de rust hier in huis terug op 1 september... maar dit jaar is het anders. De oudste is nog thuis en vertrekt pas eind september op kot.
Hopelijk valt de cursus mee, die staat bij mij ook nog op mijn lijstje maar dit jaar start ik met Italiaans wat ik al zoooo lang wil volgen.
Liefs en tot gauw...
Nadine

Gepost door: Nadine | 06-09-11

Reageren op dit commentaar

hondenonthaalmoeder,lijkt me wel een leuke job!!
Veel succes met je cursus digitale fotografie.Je weet dan tenminste waarvoor al die knoppekes dienen !! ;-)

Gepost door: magda | 07-09-11

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje!

Awel dat is mooi van je dat ge hondenonthaalmoeke geweest zijt
De beestjes zullen wel niks tekort gekomen hebben en wandelen twee keer per dag hebben ze ook! sportief van je!! Mis je die uitstappen nu niet?
Wans je een fijne midweek!
Annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 07-09-11

Reageren op dit commentaar

Wat lijkt me dat een leuke cursus en vooral: interessant. Dat is iets wat ik ook nog wel zou willen volgen, ooit...als ik eens tijd heb. Maar wie weet steek ik hier af en toe wel iets op over fotograferen :-)

Gepost door: bea | 07-09-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.