11-09-11

After bite

Sinds een paar dagen kunnen we niet buiten zonder lange mouwen of lange broekspijpen, een wolk van muggen komt rond je zoemen en bingo ... Ik heb pijnlijke, gezwollen beten op m'n benen, voorhoofd, elleboog, ook m'n man moest eraan geloven, die heeft tientallen beten op z'n armen, gelukkig zijn ze bij hem  niet gaan zwellen, maar jeuken toch vervelend. Onze bejaarde buurman had tientallen beten in de hals, na een namiddagje tuinieren.

Ook fietsvrienden klagen erover, eentje had een pijnlijk gezwollen gelaat na een terrasje met vrienden ... hij ziet eruit als een onguur personage uit Thriller ... misschien kunnen we meedansen op het ritme van de muziek  om de 'jeuk' te vergeten ...

Bij de plaatselijke apotheek stond het schap leeg, alle anti-muggen zalfjes waren deze week uitverkocht.

Terwijl ik dit postje maak, begint m'n rug onrustwekkend te tintelen en jeuken, ben net terug binnen uit de tuin, zouden ze door m'n katoenen bloes heen gestoken hebben? Hoogwaarschijnlijk wel de r*tz*kken ...Roepen weer een paar dagen jeuk gegarandeerd ...

We houden deuren en ramen zoveel mogelijk gesloten om binnenshuis toch gerust te zijn, wat niet altijd lukt.

DSC_0007 (2).JPG

15:43 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Natuur, Tuin | Permalink | Commentaren (13) | Tags: muggen, ongemak, beten, zalfjes

Commentaren

Hallo Chris
probeerde je reeds FENIGEL ?
Groetjes

Gepost door: ingrid | 11-09-11

Reageren op dit commentaar

De hele zomer hebben we hier last gehad van wespen, maar van muggen (tot nu toe) geen klagen.

Tof dat je ook linedance wil gaan proberen. Als ik je een goeie raad mag geven, ga dan op de 1ste rij staan ipv op de laatste. Dan kan je tenminste goed zien welke passen je moet zetten en hoe ;-)

Alvast veel succes!!!

Gepost door: Ri@ | 11-09-11

Reageren op dit commentaar

muggen, waarom bestaan ze?
k zou het niet weten
mij vinden ze lekker :-)

Gepost door: fotorantje | 11-09-11

Reageren op dit commentaar

Chrisje hier regend het al gans de dag, we zullen niet veel zomer meer hebben. Hopelijk zijn we nog gespaard van muggen. Volgende week zijn we weer weg voor paar dagen naar de moezel, hopelijk met beetje goed weer.
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 11-09-11

Reageren op dit commentaar

Onze kleine Emeron heeft nu en dan ook last van jeuk en dan komen de beten nog maar uit. Het lijken wel muggebeten. Waarom ze pas na het krabben uitkomen blijft een raadsel. Het lijkt wel of die beestjes zich in de kleren verschuilen.
De zalfjes helpen niet veel.
Vele groetjes aan allen.

Gepost door: Emmy | 11-09-11

Reageren op dit commentaar

bedankt voor je bezoekje...

ben inmiddels terug van vakantie en was een geslaagde week en ben erg tot rust gekomen in mijn hoofd voornamelijk. lichamelijk ben ik kapot en heb pijn in mijn lichaam maar dat zal wel weer bij trekken de komende dagen...

tot gauw...

lieve groet

Gepost door: Bianca | 11-09-11

Reageren op dit commentaar

ai dat is pijnlijk. Tot nu toe zijn we aan de kust gespaard gebleven van muggen.Wel zijn er grote vliegen die echt bijten en je moet ze werkelijk telijf gaan met een vliegenmepper. Hopelijk komt er langs hier geen muggenplaag.In elk geval heb ik al sprays en zalfjes klaarliggen!!
Laat ons hopen dat we nog wat zonnige dagen krijgen deze week ,vooraleer een uitloper van de stormen uit Amerika ons weer komen verpesten!

Gepost door: magda | 11-09-11

Reageren op dit commentaar

Ja..heb gelezen dat we dit najaar door de nattigheid van de zomer ons nog op kunnen maken voor een muggenplaag..en het is vooral oppassen geblazen met de tijgermug die hier tegenwoordig ook rond schijnt te zoemen..en die kan vervelende ziekten overbrengen! Oppassen dus voor die stekertjes...en smeren inderdaad! Citroenolie heb ik ook al jaren...houdt ze in de slaapkamer in ieder geval op afstand!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 11-09-11

Reageren op dit commentaar

Ik had wel gelezen dat er een hevige muggenplaag ging komen, maar hier hebben we er nog niet echt last van gehad.
Ik haat die diertjes wel.
Hopelijk blijft het niet duren en ben je vlug van je jeuk vanaf.
Goed smeren Chrisje!
Fijne maandag gewenst.
Liefs

Gepost door: Veerle | 12-09-11

Reageren op dit commentaar

Ik schijn niet zo lekker te zijn, heb nergens last van. Misschien dat muggen niet houden van Portugees bloed haha.

Gepost door: danique | 12-09-11

Reageren op dit commentaar

Dag chris, als ik je mag vragen van die muggen daar te houden!!! Want één mug die rondzoemt is al voor mij..Dan zeggen de dokters dat het is omdat je zoet bloed hebt...Amaai m'n frak zoet bloed!!!!!! Ik wens je een fijne maandag toe...Lieve grtjs; van anny

Gepost door: annytje1 | 12-09-11

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje,
Wij hebben hier meer last gehad van wespen, maar van muggen mogen we niet klagen,die muggen zijn wel rot beesten en sommige mensen zijn daar ook nog allergisch aan.Voor den ogenblik is het hier nog droog we hopen dat we ook kunnen houden voor vandaag.
Groetjes en tot blogs.

Gepost door: René | 12-09-11

Reageren op dit commentaar

Hier (gelukkig) nog geen muggen opgemerkt. Die gaan al bij u gekomen zijn :-) Muggen zijn geen liefhebbers van mijn bloed want ik word er zelden door gestoken maar dat gezoem!!! Daar word ik horendol van.

Gepost door: bea | 12-09-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.