24-09-11

Chicken tonight?

De soepkip die al een tijdje in de diepvries zat was na  20 minuten in de stoompan nog niet mals, zo snel gaf ze zich niet gewonnen, had ik hier te doen met de oerkip?

Het kwam nooit goed uit om ze te bereiden, het vraagt wat werk en tijd. Maar eens dat je ermee bezig bent, heb je resultaat : genoeg vlees voor een lekkere vol au vent, kippensoep en deze keer heb ik wat wit vlees apart gehouden om zelf kip kerrie te maken.

Dus zoals ik al zei : na 20 minuten was het vlees nog niet mals en kwam niet van het bot af, dus nog eens 20 minuten terug op het vuur gezet met gevolg dat het vlees er ondertussen vanzelf afgekomenLachenwas, hier schrijft niet echt een chefkok ... maar de vol au vent smaakte heerlijk, echt ouderwets bereid met de kippebouillon, verse champignons en zelfgerolde gehaktballetjes, een beetje citroen in de roomsaus maakte het helemaal af.

De kip kerrie heb ik als volgt gemaakt :

1 soeplepel mayonaise en 1 soeplepel witte yoghurt

1 koffielepel kerriepoeder

2 gekookte eieren in stukjes (afgekoeld)

200 gr kippewit ook in kleine stukjes gesneden

beetje zout, en een paar druppels citroensap

 

Voor de kippesoep heb ik soepgroenten laten malskoken in de ontvette kippebouillon, ik had deze een nachtje in de koelkast laten opstijven, zo kan je het vet er gemakkelijk afscheppen. Fijn mixen, afkruiden en klaar ... wil je er ook eens aan beginnen om zo een ouderwetse soepkip in je pan te gooien ?... succes ermee en smakelijk .

DSC_0157.JPG

 

07:48 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Eten en drinken | Permalink | Commentaren (2) | Tags: eten, soep, keuken

Commentaren

ben wel erg gek soep maar ben enorm benieuwd hoe deze soep zou smaken. Hopelijk smaakt ie jullie goed.

Hoe gaat het verder met jullie?

Wens je goed en zonnig weekend toe.

groet,

Gepost door: Bianca | 24-09-11

Reageren op dit commentaar

Hmm, zelf gemaakte vol au vent, daar kan niks tegen op !!

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 25-09-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.