28-09-11

Een appel(sapje) voor de dorst!

Vandaag zijn we langs geweest bij Fructus, om onze appelen te laten persen tot sap.

De appeltjes (hoogstam fruit) 230kg

2011-09-28 08.02.32.jpg

Eerst worden de appels gewassen, dan gaan ze de pers in

2011-09-28 08.26.14.jpg

al snel begint het sap te stromen

2011-09-28 08.20.19.jpg

terwijl het sap naar de filtering en sterilisatie loopt, valt de pulp buiten in een container

2011-09-28 08.21.53.jpg

de zuivere flessen liggen klaar om gevuld te worden

2011-09-28 08.18.53.jpg

al snel komen de eerste gevulde en gesteriliseerde flessen appelsap te voorschijn

2011-09-28 08.08.26.jpg

de gevulde flessen worden automatisch per 6 in een bak geplaatst

2011-09-28 08.44.34.jpg

2011-09-28 08.08.42.jpg

van 230kg appelen hebben we 140 liter zuiver appelsap zonder suiker of toevoegingen. Dat zijn 23 bakken en 2 flessen. Dit duurt ongeveer 50 min. Het appelsap kost 1,05€ per liter.

De flessen sap komen gloeiend heet van de band af, onze auto was net een sauna toen we naar huis reden.

Proeven kan pas morgen als het appelsap afgekoeld is.

2011-09-28 09.00.27.jpg

Afwachten of de kinderen en kleinkinderen het lusten!

PS : De bewaartijd van het sap is ongeveer 7m, vervalddatum staat op de fles.

 

19:43 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Eten en drinken, Natuur, Tuin | Permalink | Commentaren (7) | Tags: natuur, tuin, fruit, appel, appelsap, hoogstam fruit

Commentaren

Maar als er geen conserveringsmiddelen in zitten...dan moet je het toch in een koelkast bewaren? en hoe kan dat met zóveel sap?
Het lijkt mij overigens heerlijk hoor!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 28-09-11

Reageren op dit commentaar

whaw, echt puur natuur dus
maar hoe moet je ze bewaren, dat vraag ik me dus ook af net als Mizz

Gepost door: fotorantje | 28-09-11

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje,
Amai op 50 minuten 23 bakken fruitsap,dit moet lekker en gezond zijn dit is puur natuur.
Groetjes.

Gepost door: René | 29-09-11

Reageren op dit commentaar

dat kan nie anders dan lekker zijn, hé Chris :-)

Gepost door: Ri@ | 29-09-11

Reageren op dit commentaar

Ongelooflijk om je eigen appelsap te hebben. Lijkt me heerlijk en lekker zal het zeker zijn.Daar ben ik van overtuigd.Als het gesteriliseerd is kun je dat moeiteloos bewaren.

Gepost door: magda | 30-09-11

Reageren op dit commentaar

Uw eigen appelsap, moet nog zo goed smaken :-)

Gepost door: bea | 30-09-11

Reageren op dit commentaar

de derde foto is dat een soort filter of wat is dat ?

Gepost door: johan | 24-12-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.