13-11-11

Winterkoude op komst?

We hebben de laatste dagen van het mooie, zonnige weer genoten en van de gelegenheid gebruik gemaakt om de bloemen en plantenborders op te ruimen. Bijna alle verwilderde planten hebben we uitgegraven. Ik wil in het voorjaar de borders heraanleggen, wat eenheid inbrengen. Nu was het een mix van allerlei planten. Er zat geen vorm meer in. We hadden niet verwacht dat het zoveel werk zou zijn. Met rugpijn als gevolg ... beetje veel gedaan en na zo een lange vakantie niet meer gewoon om iets te doen hé Lachen.

Onze weide ligt er al helemaal winters bij, de kale bomen zijn schimmen ...

DSC_0026.JPG

Er kwam heel wat graafwerk aan te pas om de wortels van de lelies te verwijderen

DSC_0023.JPG

We hebben af en toe een koffiepauze ingelast, buiten op het terras in een deugddoend najaarzonnetje, ik had de dag ervoor de keukenkasten opgeruimd en m'n kerstmokken er al bijgehaald ...let it snow ... let it snow ...

DSC_0029.JPG

Een nieuwe vracht voor de composthoop is klaar ...

DSC_0003.JPG

21:32 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Natuur, Tuin, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (8) | Tags: natuur, tuin, herfst, winter

Commentaren

een tuin vraagt veel werk hé
leuke koffiemokken, zo ben ik helemaal in de stemming voor de winter :-)

Gepost door: fotorantje | 13-11-11

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje,
Inderdaad na zo een lange en mooie vakantie is ne mens niet veel meer gewoon en de tuin en zekers bij jullie brengt veel werk met zich mee,maar je nam wel regelmatig een koffie pauze.
Groetjes.

Gepost door: René | 14-11-11

Reageren op dit commentaar

Hallokes chris, Jullie hebben toch nog wat geluk gehad om in een najaars zonneke te kunnen werken. Want zoals het is dat die vuile mist blijft hangen, kun je ook nie teveel doen hé!!!! Ik wens je een fijne start van de nieuwe week toe, maar hou het vooral rustig vandaag als het kan....Liefs van mij xx

Gepost door: annyatje1 | 14-11-11

Reageren op dit commentaar

Een tuin op orde houden is een heel karwei maar wel een plezant karwei (ondanks de rugpijn soms nadien, hopelijk al wat beter).
Leuke mokken zijn dat!

Gepost door: bea | 14-11-11

Reageren op dit commentaar

Ai..ik had dat dus óók..rugpijn na het tuinieren! Het gaat nu al beter, maar de klus is dan ook nog niet af hier...de bollen moeten de grond nog in ( maar ik moet nu even wachten tot einde deze week, aangezien er nu nachtvorst voorspeld wordt voor de komende nachten) en het snoeiwerk is nog niet helemaal klaar. En de herfstasters zijn zo hoog geworden...die moet ik ook eindelijk eens gaan verplaatsen..dus nog genoeg te doen..ik doe het maar in stukjes hoor!
Geinige bekers...maar laat die sneeuw nog maar even zitten ! hahaha!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 14-11-11

Reageren op dit commentaar

Wat is het gezellig bij jou, mooie foto's, groetjes

Gepost door: emily | 14-11-11

Reageren op dit commentaar

Hey..wat leuk! mijn felicitaties voor je oudste zoon dan ook! Onze beste vrienden hun oudste dochter is ook op 14 november jarig..maar meer ken ik er niet die jarig zijn op die dag! :-)

Gepost door: mizzD | 14-11-11

Reageren op dit commentaar

Ja met de zon erbij is het aangenaam werken in de tuin. Hier stel ik het wat uit omdat het al dagen na elkaar nevelig en koud is. Bepaald geen ideaal weer om buiten te werken met een verkoudheid!
De mokken zijn mooi ,maar de sneeuw mag gerust nog wat wegblijven!

Gepost door: magda | 14-11-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.