04-12-11

Groeten uit Holland (2)

Donderdagmorgen reden we naar Breda, ik was er nog nooit geweest. Ik was de voorbije dagen al eens gaan kijken bij Google op Street Vieuw, zo had ik al eens door de straten 'gewandeld'. Moderne tijden hé!

2011-12-01 11.39.16.jpg

Het was een donkere ochtend toen we de autobaan richting Breda opreden, gelukkig bleef de aangekondigde hevige regen uit. We vonden een (gratis en onbeperkte) parkeerplaats niet ver van de winkelstraten. Gelukkig kent m'n Nederlandse schoondochter de stad goed. Na een korte wandeling duikten we de eerste winkels binnen ... binnenhuis decoratie om van te smullen (Baroniestraat) ... de ene winkel na de andere. We steken een drukkere straat over en daar kan het (window) shoppen echt beginnen, je weet niet wat je ziet ... zoveel winkels. We kuieren van het winkelgebied 't Sas naar de overdekte galerij van de Barones. De kerstversiering is prachtig.

Tegen lunchtijd kwamen we aan op de Grote Markt, hier staat het 's zomers vol met tientallen tafeltjes en stoelen ... hier zijn meestal horeca zaken en je vindt er ook de duurdere (kleding)zaken in de buurt.

Knipselbng.JPG

We wandelen van de ene overdekte winkelgalerij naar de andere ... van het ene pleintje naar het andere ...

Het aanbod aan winkelstraten en overdekte shoppingcentra is indrukwekkend, je kan niet alles op één dag bekijken (musea doen we op een andere keer). Wat me opviel is dat er nog veel winkels zijn met een persoonlijke touch, familiezaken naar het schijnt. Het is eens iets anders dan de vele ketens die je in elke stad tegenkomt.

Het was al snel tijd om naar huis te rijden ... de dag was omgevlogen ... gelukkig had ik m'n gemakkelijkste schoenen aan want we hebben nogal wat kilometers afgelegd, moe maar voldaan en ik kom zeker terug ... ik heb ervan genoten. Een mooi alternatief voor een Kerstmarkt in Duitsland. Hier een link.

Breda werd terecht in 2009 (tot 2011) verkozen tot beste binnenstad van Nederland. Volgende stad die verkozen werd is Eindhoven.

br.JPG

 

 

 

11:40 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

Dat ziet er daar heel goed uit om eens te gaan shoppen; ben er nog nooit geweest. Google street view is soms een fijn iets om te bekijken, zo bezocht ik laatst mijn geboortehuis nog eens op ... wat was dat verandert zeg ... :-) !

Dà-aaaaaaaaaag ... :-) !

Ps: Mooie banner heb je bovenaan staan. I love it ... :-) ! ! !

Gepost door: klaverke | 04-12-11

Reageren op dit commentaar

heel gezellig is Breda, lang geleden was ik er ook eens

Gepost door: fotorantje | 04-12-11

Reageren op dit commentaar

Ben zelf eigenlijk nog nooit in Breda wezen shoppen hehe...en dan ben ik nogalliefst een Ollander! :-P :-P :-P Ik moet het van Vlamingen lezen dat het daar zo leuk is..eerst bij Nana en nu ook nog bij jou...misschien moet ik er toch eens heen dan..het enige dat ik van Breda ken is de startlokatie van de wandeltochten van wv WIEGO hahahaha!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 04-12-11

Reageren op dit commentaar

De familie van mijn vaders kant komt uit Breda...en ik ben er nog nooit wezen winkelen.Krijg er door jouw blog wel zin in;)

Gepost door: ingrid | 06-12-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.