12-12-11

Kerstboom 2011

 

Na 10 jaar staat er eindelijk nog eens een echte kerstboom te pronken in de eetkamer ... de stofferige nepboom blijft dit jaar in de doos op zolder , en misschien vandaar recht naar het containerpark ... ik vond dat hij vorig jaar er al niet meer zo 'fris' uitzag.

De kerstboom van dienst dit jaar heeft al een hele weg afgelegd, hopelijk eindigt z'n verhaal niet in m'n woonkamer en kan ik hem na de feestdagen terug in de weide planten.

Het boompje (15cm hoog) kwam een aantal jaren geleden uit Luxemburg. Het bos langs de camping waar m'n ouders tijdens de zomer verbleven werd grondig 'opgekuist' en vele piepjonge dennen werden op de container gegooid. M'n vader had dit gezien toen hij met de hond een wandeling maakte. Hij heeft de boswachter erover aangesproken en een tiental dennen meegekregen. Ze hebben eerst bij m'n ouders in de tuin gestaan en een paar jaar geleden zijn ze door plaatsgebrek hier in onze weide terecht gekomen. Ze hebben het naar hun zin in deze streek en zijn al snel uitgegroeid tot kanjers ... deze is de kleinste (en nog de enigste die binnen kon) van de 10 dennen.

Wij hebben ze geplant om de vogels tijdens de winter wat beschutting te bezorgen. Onze hoogstam fruitbomen zijn kaal tot in het voorjaar en in het aangrenzend bos van de buren is ook niet veel beschutting meer door veelvuldig kappen van de bomen. De mensen willen alles netjes, zo hebben ze ook alle groen blijvende struiken weggedaan ... met gevolg dat de dieren tijdens de winterperiode nog (opvallend) weinig beschutting vinden.

PS : ik vertroetel m'n boom af en toe met een emmertje suikerwater ... heb me laten vertellen dat dit helpt om de boom in leven te houden ...

DSC_0186 met canvas.jpg

16:05 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen | Permalink | Commentaren (7)

Commentaren

Ola ... dié mag ook wel in mijn living staan ... :-))) !

Wat is ie mooooooi ... !

net zoals dat bloemstuk van het postje hieronder !' t Is echt zenne ,
CHAPEAU Vrouwkelief ... :-) ! ! !

Gepost door: klaverke | 12-12-11

Reageren op dit commentaar

Goeie avond chris, wat mooi je kerstboom en je bloemenstuk prachtig gedaan...K'vind het wel schoon dat je die dennen laat staan chris, mensen zijn soms raar, eerst moeten ze struiken en bomen hebben, dan moet het weer weg!!!!!! En die schatten van vogels moeten het maar weten!!!! ach ja een mens kan je nie veranderen he....Ik wens je een fijne en aangename avond toe...Liefs van annytje xx

Gepost door: annytje1 | 12-12-11

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje,
Hij is gewoon prachtig jullie kerstboom als ook de collage van je vorig postje dat er onder staat.
Mvg.

Gepost door: Rene | 12-12-11

Reageren op dit commentaar

Echt een mooie kerstboom en ik heb voor je gestemd!!! Hopelijk groeit die straks verder in de open lucht. Ze zegge dat je die eerst moet in je garage laten staan en dan pas terug in de openlucht.Want van de warmte onmiddellijk aar buiten is dikwijls fataal. Zo hebben we indertijd toch een paar kerstbomen kunnen behouden.

Gepost door: magda | 12-12-11

Reageren op dit commentaar

Wauw..schitterende boom! Hopelijk kun je hem echt behouden..maar inderdaad, wat Magda ook al zegt: eerst terug laten acclimatiseren hè..de warmte van de kamer zal al een flinke aanslag zijn!
Wij hebben elk jaar een echte boom..maar dan een gezaagde..die kan sowieso niet behouden blijven maar ik heb ook geen weide waar ik ze kwijt zou kunnen hahaha!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 13-12-11

Reageren op dit commentaar

Chrisje wat een mooie boom prachtig om naar te kijken. Jammer hier zal er geen staan met dat Jeske ziek is. Nog een dikke knuffel.
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 13-12-11

Reageren op dit commentaar

Wauw prachtig!!
Ik geloof dat ik volgend jaar ook eens een echte neem;).

Gepost door: ingrid | 18-12-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.