12-12-11

Kerstsfeer @ home

Ik had dit 'bloemstuk' lange tijd geleden in een tijdschrift gezien, het was er nog nooit van gekomen, ofwel had ik niet de juiste materialen of de zin/tijd. Toen ik een paar houten latjes zag liggen in het 'werkhuis' van m'n man, en de takken (blauwe) den die buiten zonder bestemming lagen te 'wachten' ... besloot ik aan de slag te gaan.

Benodigdheden : wat houten latjes om een steun te maken, de langste lat bepaald de hoogte van je boom en de kortere stukken dienen voor steun. Je kan de latjes nagelen of nieten.

Gelijkmatige dennentakken (vooral voor de onderste takken, die dienen mee als voet en dus steun en werken het geheel mooi af).

Groene wikkeldraad, en als je voor verse bloemen kiest een paar waterpijpjes om je bloemen in te steken, verder kerstversiering en lampjes naar keuze.

Werkwijze :

Wikkel de dennentakken onderste boven rond de opstaande stok (ik doe handschoenen aan omdat de naalden van de dennen een allergische reactie geven). De top werk je af met korte takjes die bijna even lang ziijn. Dit werkje doe je best buiten op het terras.

M'n eerste probeersel trok op niet veel (help waar was ik weer aan begonnen Schamen) en dan ben ik maar opnieuw (blijven ademen) en van de tweede poging zat het goed Verrast. Je geeft de vorm aan het boompje door de takken zo te schikken dat alles een mooi geheel vormt.

Vervolgens heb ik er de lampjes rondgewikkelt, dan de verse bloemen (5 stuks) erin gestoken en in trosjes gewerkt, steeds een paar versieringen samen gestoken, de bovenkant heb ik niet zo druk versierd omdat er in ieder bloemstuk ook een rustpunt moet zijn (van horen zeggen in de bloemschikles ....Knipogen).

Nu zag ik zaterdag toevallig bij de groenteboer dezelfde kant en klaar(ongeveer hé, mijn boom is 80 hoog en die waren, schat ik zo een 50cm) staan, zonder versiering : 28€. Toch wel duur voor zo een klein ding.

Er is wat werk aan, maar de materialen kosten je bijna niets, dennentakken kan je hier of daar wel gratis vastkrijgen en de versiering kan je doen met spulletjes (stoffen bloemen, kerstbollen) die je liggen hebt of bessen/denappels die deze tijd van het jaar nog in de tuin/bos te vinden zijn.

De kerstversiering is klaar, de pakjes voor onder de boom moeten nog gekozen en verpakt worden ... en de kerstkaarten geschreven ...

 

page.jpg

page1.jpg

14:51 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Kerstmis, Natuur, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) | Tags: bloemschikken, natuur, kerstsfeer, dennen

Commentaren

* S*U*P*E*R* M*O*O*I en wat een G*E*Z*E*L*I*G*H*E*I*D

straalt het hier op je blogje uit ...:-)

W*A*T* M*O*E*T* D*A*T* N*I*E*T I*N*T* E*C*H*T* Z*IJ*N ... :-) !

Gepost door: klaverke | 12-12-11

Reageren op dit commentaar

ooooh dat ziet er heel gezellig uit
jij bent een creatieveling

Gepost door: fotorantje | 12-12-11

Reageren op dit commentaar

dat heb je mooi gemaakt. Ik ga dat eens bestuderen en proberen iets in die aard te maken,zo mooi krijg ik dat toch niet voor mekaar!!

Gepost door: magda | 12-12-11

Reageren op dit commentaar

Zooo...dat is al het betere knutselwerk hoor..dat lukt mij niet zo 1-2-3..maar prachtig gedaan door jou!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 13-12-11

Reageren op dit commentaar

Ook alweer zoooo mooi!!Is genieten van die mooie plaatjes van jou Chrisje,bedankt!

Gepost door: ingrid | 18-12-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.