16-12-11

Merry Christmas ...

Op het blogje van Mizzd zag ik gisteren de grappige foto's van het 'gespartel' van puppy Axel, die de rode kerstmuts niet op z'n koppie wou. Dit deed me aan m'n eerste hondje denken : Bolleke, een kleine zwerver die hier in de buurt en de velden doolde, een vlooienzakje helemaal onder de klitten en zaden die in z'n lange pels vastzaten. Een 'sans papier' die honger en dorst had en toch zo graag eens geknuffeld werd.

We hebben hem opgevangen, er is nooit iemand achter gekomen en maar goed ook. We wilden hem niet meer kwijt.

Bolleke was een lieverd, die geen enkel minpunt had of toch ééntje : hij sliep graag bij vrouwke .... we konden hem maar moeilijk uit ons bed houden, we waren toen net met verbouwingen bezig en hadden nog geen binnendeuren ... vandaar dat hij 's nacht kwam aansluipen en op ons bed sprong, wat later werd dat vrouwkes schoot ... omdat op een nacht toen we hem zachtjes hoorden aankomen, m'n man riep "NEE Bolleke teruuuug in je mand" waarop hij ogenblikkelijk terug naar z'n mand rende, m'n man was er van aangedaan dat hij zo naar die mand vertrok, dat hij hem terug riep : Bolleke kwam nog sneller aangerend, sprong op het bed en van toen af was dit z'n plekje ...dicht bij de baasjes.

Op de foto was hij nog maar een paar weken bij ons. Z'n pels was wat bijgeknipt. Achteraf had hij een mooie lange pels, gelukkig zonder vlooien.

Ik zette hem op tafel, deed een rood strikje rond z'n halsband en klaar. Hij bleef rustig zitten en poseerde alsof hij nooit wat anders gedaan had, de lieverd.

IMG.jpg

 

P2090009 (Small).JPG

20:24 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Huisdieren, Kerstmis | Permalink | Commentaren (2) | Tags: huisdieren, kerstmis, poseren

Commentaren

Hehe..ja zo kan het dus ook! Maar zo gezeglijk was Axel niet als pupje..dat was echt een duveltje uit een doosje..zo vlug als water en hij deed niks wat ie zelf niet wilde...nóg eigenlijk hahahaa!
Maar wat ie wél graag doet...is óók tussen de baasjes inkruipen als we gaan slapen..gelukkig vindt ie het na een klein half uurtje al te warm worden en verkast dan naar het voeteneind haha want hoe lekker dat gekroel ook is, het is nogal een gewicht dat er dan tegen je aan ligt hè..zo'n 35 kilo! hahaha!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16-12-11

Reageren op dit commentaar

Wat een schatje zoals die daar zit. Ik kan het geloven dat je bolleke niet meer kwijt wilde.Indertijd wilde onze hond ook altijd tegen mijn rug aanliggen maar op den duur werd dat zo zwaar en in de zomer nog warm erbij en dan ging hij op het voeteneinde liggen of in een mand naast mijn bed. Ze zijn soms erger dan kleine kinderen !!

Gepost door: magda | 17-12-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.