18-12-11

Pakjestijd

99562442.gif

Deze namiddag waren de winkels open in St Truiden (zoals in de meeste steden). Het was er gezellig druk, gelukkig was het droog. Net op de middag kwam er een fikse (natte) sneeuwbui over. Maar daarna kwam de zon erdoor, een opluchting voor de winkeliers die een extra inspanning gedaan hadden om het winkelen zo aangenaam mogelijk te maken.

In vele winkels stonden brandende kaarsen aan de deur, prachtige bloemstukken (sommige waren echte kunstwerkjes),de rode lopers en kerstmuziek maakten de winterse decembersfeer compleet. De kerstmarkt en schaatsbaan waren ook open en dat lokte veel volk. Ik zag dat er een lange rij stond aan de te kleine schaatsbaan.

De zaterdagse marktkramers waren ook komen opdagen, niet zoveel als anders op een gewone zaterdag maar het was een publiekslokker.

Een oude boerenkar, getrokken door 2 prachtige Brabantse trekpaarden reed met de Kerstman door de stad. Spijtig dat ik m'n fototoestel niet bij had want het was echt de moeite. Soms zijn de kerstmannen zo slecht gekleed dat het bijna lachwekkend is maar deze was top, met z'n rode kaakjes ... had hij soms al teveel 'wittekes' op? Ik vermoed van wel ...

Ik heb de laatste kerstgeschenkjes verzameld. Ik pak ze meestal zelf in, het is deze tijd van het jaar dikwijls lang wachten in de winkels.

Tijdens het winkelen kreeg ik telefoon van één van m'n kleindochters met de vraag of ik een haar een tip gaf ivm wat er in haar pakje ging zitten ... ik heb (gespeeld) streng NEE gezegd, ze probeerde nog een keer TOE oma ... nee deze keer niet ... (lol). Heb ik er een schuldgevoel over ? ... ze weten oma wel te bepraten ...

Ik vind het leuk om de geschenken origineel en met veel 'toeters en bellen' te verpakken, dat maakt de kleinkinderen extra nieuwsgiering naar hun geschenkje en de groten misschien ook wel Knipogen.

De kerstboodschappen zijn klaar, sommige dingen zitten in de diepvries en moeten de dag zelf de oven in. Verder is alles besteld bij de bakker, zo kan ik rustig naar Kerstmis 2011 toeleven, dit jaar is het een speciale Kerst voor ons, we hebben iets te vieren ...

 

pagesq.jpg

18:43 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Kerstmis | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

He Chrisje goede avond bedank voor je bezoekje. Ik ben zeer nieuwsgierig wat je te vieren heb. Je heb toch geen hondje gekocht ??????? alles kan he, wie weet.
Groetjes en dikke knuffel
Adriën

Gepost door: Adriën | 18-12-11

Reageren op dit commentaar

Mooie collage over je voorbereidingen om er een gezellige Kerst van te maken.Daar zul jij zeker in slagen.En raden wat er te vieren valt.Kan het een huwelijksverjaardag zijn?

Gepost door: magda | 18-12-11

Reageren op dit commentaar

En nu genieten gaan hè van dekerst en de oud en nieuw, alle beste wensen voor jou. Liefs

Gepost door: Danique | 19-12-11

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje,
Dit is weer een mooie collage met de voorbereiding van kerstmis.
Ik vermoed dat alles goed komt want jij bent iemand die de puntjes op de i wil hebben hé.Nog een fijne dag verder.
Mvg.

Gepost door: Rene | 19-12-11

Reageren op dit commentaar

Ik denk dat de groten even nieuwsgierig gaan zijn als de kleintjes :-) De kerstperiode is een leuke tijd, gezellig.
Benieuwd wat jullie te vieren hebben...je zal het nog niet verklappen zekers??

Gepost door: bea | 19-12-11

Reageren op dit commentaar

Amai, jij staat al veel verder dan ik. Ik heb nog een aantal boodschappen te doen voor Kerst en de pakjes moet ik nog inpakken. Liggen al wél ergens goed verstopt te wachten op een mooi papiertje.. Heb soms ook het geduld niet om aan de kassa te wachten tot het is ingepakt, en soms vind ik het dan nog niet mooi gedaan ook... ;-) ,Maar kom, ik vermoed, dat daar bij jullie de enige échte Kerstman rondloopt. Da's een echt heertje hé, en die andere, dat zijn zen helpers, en die moeten nog veel leren qua kledingstijl ook ... Vandaar dat je dat' kerstmanleerlingzijnde '... soms ziet ... :-)

Zwaai zwaaaaaaaaaaaaaaai ... :-) !

Gepost door: klaverke | 19-12-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.