30-12-11

Moet je nu horen ...

De laatste tijd worden we echt overladen met kook- en stylingprogramma's op tv.

Gisteren zag ik Claudia Allemeersch (beste hobbykok van Vlaanderen 2009) op één van de commerciele zenders bezig met het dekken van de feesttafel om nieuwjaar te vieren met vrienden, ze deed dit zéér chique : borden precies één centimeter van de tafelrand, glazen beginnen plaatsen aan de punt van het mes langs het bord links enz ... blah blah ... een uitgebreide uitleg maar dat wisten we al jaren van de andere stijlgoeroes op tv, hoe kan je dan nog origineel uit de hoek komen, wel Claudia deed dit door het volgende te zeggen : "Nog een laatste belangrijke tip : het is not done om met je gasten nieuwjaar te vieren als de kerstboom of kerstversiering nog in de buurt is "???

Dat is voor mij een tip teveel, trop is te.

Tijdens m'n jeugdjaren was het de traditie dat de pakjes pas met nieuwjaar gegeven werden en die lagen allemaal onder of langs de versierde kerstboom te wachten tot de klok  het nieuwe jaar aangekondigd had ... de versierde kerstboom ging pas weg nadat de kinderen 'driekoningen' komen zingen waren ....

Wat gaan ze ons nog aanpraten ....

pagetafel.jpg

Herinnering aan ons lieve Kelly die met de feestdagen 2010, ziek in haar mandje lag ...

(de foto met de kleinkinderen voor de boom is van vorig jaar ... m'n man had ze voor de foto uit haar mandje gehaald en daarna kroop ze er terug in, ze had helemaal geen interesse voor het feesteten, dit was de vorige jaren wel anders, ze volgde alles wat op tafel kwam, ze wist maar al te goed dat er voor haar ook een stukje bij lag)

page kelly met kerst.jpg

 

19:46 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Eten en drinken, Huisdieren, Kerstmis, Natuur | Permalink | Commentaren (5) | Tags: huisdier, keuken, eten, vrije tijd

Commentaren

Ik houd hardnekkig vast aan die traditie van geen pakjes met kerst. Nieuwjaar! Dan geef ik kadootjes en ja de boom staat tot na Driekoningen.

Not done! Ik vind het not done dat die BV's hun mening aan iedereen willen opdringen en doe mijn goesting! Ik ben dus niet alleen.

;-)

Gepost door: ms | 30-12-11

Reageren op dit commentaar

Hoi Chris,

Hier ben ik al met mijn Beste Wensen:
Ik wens je een toffe jaarwisseling en een goed begin van het nieuwe jaar!
Voor 2012 wens ik je alle goeds, veel liefde en geluk en een goede gezondheid!

Tot binnenkort ...

Gepost door: Ri@ | 30-12-11

Reageren op dit commentaar

Hey kelly en Chris ... :-)

Wij geven ieder jaar cadeautjes tijdens kerst, maar sommige blijven liggen tot en met het eindejaar.
Waarom ? ( family-matters) ( dààrom ... :-) Maar kom,
die uitspraak van Claudia: 'de nieuwe trend goeroe in spe ?) vind ik, net als ji, TE. De kerstboom hoeft pas weg NA drie koningen. Dus Miss Claudia, Begrijp je ... NA de DRIE koningen. Ter verduidelijking; dat valt op 6 Januari hé ... zwaai zwaaaaaaaaaai ... :-)

Gepost door: klaverke | 30-12-11

Reageren op dit commentaar

Tss...al nooit me ook maar iets aangetrokken van trends hoor..en al zeker niet met zoiets..een mens heeft tussen kerst en oudjaar wel wat leukers te doen dan alle sfeer al uit huis weg te halen hè!
De boom ( een echte) haalt Driekoningen meestal niet..maar Nieuwjaar áltijd..hoe dan ook! :-)

Prachtige herdenkingscollage voor Kelly..die lieverd had het toch maar reuzegoed bij jullie hè..da's altijd een mooie troost meteen ook..dat ze het góéd gehad heeft!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 30-12-11

Reageren op dit commentaar

Hallo!!!!!!

Juist zoals klaverke schrijft , de kerstboom mag pas weg na driekoningen is ons altijd zo geleerd op school en thuis dan is die madam sjisji weer meer dan een ander!!! pfffff
De collage van die foto's is mooi en ook sjiek gedaan!!!!
Wens je nog een fijne dag!!!annemariek,xe

Gepost door: annemarieke | 04-01-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.