07-01-12

2011 in een notedop ...

Januari 2011 startte in mineur, we kregen oudejaarsdag te horen dat onze lievelingshond Kelly terminaal ziek was, haar vroegere baasjes kwamen (uit het verre Amsterdan )afscheid nemen ... we hebben van hun (in 2006) niet alleen een super hond gekregen, we koesteren ook hun vriendschap. Januari was een regenmaand, door de overvloedige regenbuien, liepen de omliggende weiden onder.

Water in het Hageland 012.JPG

Februari, maart en april vertoefden we zoals de vorige jaren in zonniger oorden, met uitzonderlijk mooi weer. We genoten van het gezelschap van vele fiets - vrienden en -kennissen, die we over het eiland vergezelden als gids. In maart werd kleinzoon Mauro 8, hij is de enige die wat 'apart' jarig is, de andere familieleden zitten in 2 groepjes : juli en november.

DSC_0016.JPG

Juni kwamen we terug thuis en kregen het nieuws te horen dat een van onze beste vrienden plots overleden was ... we waren erg geschrokken en verdrietig. Hij is gegaan zoals hij dat zich gewenst had : in z'n slaap ... maar veel te jong. Ik kreeg op een 'raar' tijdstip van het jaar griep, die me een tijdje parten speelde. Na een lange afwezigheid, genoten we van het gezelschap van de kinderen en kleinkinderen.

Essen ohhv juni 037.JPG

 

Juli kwam en het weer was niet al te goed, na een prachtig voorjaar, kregen we niet echt zomer .. half juli vierden we de verjaardagen van jongste zoon en partner, kleindochter Luna, die van ventje en mezelf. Voor mij was het het laatste jaar op tram 5. Ik voel me niet zo oud maar toch zijn de jaren er, ik kan het (nog) niet vatten ... help!

Tussen de regenbuien door, probeerde de schilder de ramen een kleurtje te geven. Toen ik stillaan begon te vermoeden dat hij bij ons bleef wonen Lachen, was het opeens allemaal achter de rug. He did a good job!

DSC_0012.JPG

Ik leerde Elise fietsen met een (te) klein fietsje van haar papa.

DSC_0095.JPG

 

Augustus was qua weer ook al niet veel zaaks, we kregen half augustus een heuse storm met orkaankracht, in onze weide met hoogstamfruit, sneuvelde een notelaar die de krant haalde. Pukkelpop, hier niet zover vandaag eindige in een ware ramp, jonge mensen lieten er hun leven.

 

DSC_0003.JPG

September kwam en we genoten van de weinige zonnige dagen. We stookten af en toe een vuurtje (lees bbq).

Mijn 'school' begon ... ik startte digitale fotografie (reflex toestel) en leerde in korte tijd veel bij. Met dank aan een geduldige leraar Schamen.

Kleindochter Elise ging naar het eerste leerjaar.DSC_0002 (2).JPG

In oktober ruilde we Belgenlandje voor zonniger oorden, we genoten van een rustig verblijf op Mallorca, dag per dag zonder iets te plannen, gewoon gewoon en dat deed deugd. Wandelen en fietsen ver weg van het massatoerisme en de strandhotels ....

Eer we afreisden, lieten we onze appeloogst tot fruitsap persen, daar hielden we 22 bakken lekker sap aan over ...

DSC_0075.JPG

November kwamen de jarigen weer aan de beurt, zoon en partner, kleindochters Lore en Elise, en we vierden uitgebreid met gans de familie.

DSC_0085.JPG

December was een uitzonderlijke creatieve maand, bloemschikken met dingen die ik van een wandeling meebracht. Hoe eenvoudig kan het soms zijn.

Hier en daar een kerstmarkt meepikken en genieten van gezellige decemberdagen. We vierden zoals de voorbije jaren, op tweede kerstdag met pakjes en lekker eten en mekaars gezelschap. Het was een 'speciale' 24 december, we waren die dag 4Oj gehuwd.

IMG.jpg

 

2011 was niet een aaneenschakeling van alléén maar goede dingen, er waren de onvermijdelijke minpunten, we nemen wat komt en zoals ik gisteren in de mail van Dagelijkse gedachten las :

Er bestaat maar één weg naar het geluk;
stoppen ons zorgen te maken over zaken
waar we geen invloed op hebben

gaan we in die trend proberen te doen ... met een donkere schaduw over ons heen : de sleepende ziekte van m'n moeder.

18:51 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Familie, Natuur | Permalink | Commentaren (6) | Tags: natuur, 2011, familie, overzicht

Commentaren

't Was een bewogen jaar voor jou, Chrisje... Beetje bij beetje leer ik je kennen...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 07-01-12

Reageren op dit commentaar

Ja..naast ups zijn er gedurende zo'n heel jaar altijd ook downs..maar dat is het leven hè..als er geen downs waren zouden we de ups ook niet zo waarderen denk ik altijd maar..en als er geen ups waren, waren de downs nog veel downer!
Alles komt zoals het komt..we kunnen alleen maar hopen dat het redelijk goed blijft gaan en tevreden zijn met het mooie dat we krijgen.
Mooi overzicht!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 07-01-12

Reageren op dit commentaar

Bij mij start januari ook een beetje in mineur , het wasmachien laat het afweten :(

Gepost door: liliwens | 07-01-12

Reageren op dit commentaar

Hallo Chrisje,
Prachtig verhaal in een notedop,alles liep echt niet op wieltjes hé Chrisje,maar alles valt wel weer terug in zijn plooi.Mooi overzicht.
Mvg.

Gepost door: Rene | 08-01-12

Reageren op dit commentaar

Lieve Chris,
Heel veel sterkte met het ondergaan van alle pijn en verdriet door de ziekte van je moeder. Een moeder wil je niet kwijt. ze heeft jou op de wereld gezet en ze is de wortels van je bestaan.
Zo voelde het toen mijn moeder op hetzelfde punt was. Ik denk aan jullie.

Gepost door: Els | 08-01-12

Reageren op dit commentaar

He Crisje wat een mooi verhaal. Is dat al een jaar geleden dat je hoorde dat Kelly ziek was. En hij kwam dan nog van het verre Amsterdam. Ja in die maand januari lag er alles nat erbij. Ja dat weet ik nog dat je de maanden, Februari, maart en April, in andere landen de zon ging opzoeken. Wat ik ook nu zou willen doen.
Ja altijd jammer als er iemand overleden is, en dan nog een goede vriend.
Ja Chrisje ik lees hier dat je op tram 6 komt te zitten,Ja dan denk je je er eens aan ik kom er van de jaar 65 jaar in Julie, en ik mag er nier aan denken dat alles zo rap ga. Maarde tijd blijf niet stil staan.
Ik wist niet dat je maar zo ver van Pukkelpop woond. Ja daar zijn grote taffeleren gebeurd.
Ik lees ook dat je digitale fotografie heb geleerd, ik heb dat ook gedaan oven 2 jaar. Ja dat is wel een stukje moeilijk he, ik heb dat 3 jaar gedaan, in Mariakerke bij Gent. Nu ik weet nu veel meer hoe het moet. En je doe nog aan bloemschikken ook , jij kunt echt nog van alles.
En 40 jaar gehuwd, wij beetje meer 44 jaar. We waren nog zo jong he.
Waar is die tijd voorbij.
We hebben ons gisteren goed geamuzeerd Kop koffie met een stuk taart, en dan nog een kaasplank, het was lekker. En morgen is het weeral maandag. Ik wens je nog een fijne avond toe. Dikke knuffel van Ik en Jeske.
Adriën

Gepost door: Adriën | 08-01-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.