10-01-12

Bang Bang ...

Zo te horen zijn de 'doodschietjagers' nog steeds op pad. Als fervente fietsster hoor ik regelmatig dat er dicht bij de fietspaden gejaagd (geschoten) wordt ... dit 'jaagt' me steeds de stuipen op het lijf.

Toen ik zondagvoormiddag op de fietsroute fietste, hoorde ik geroep van de 'drijvers' (dit zijn de helpers van de schutters, ze jagen het wild op, hulpjagers), ongedurig geblaf van de jachthonden en natuurlijk ook af en toe geweerschoten. Ik denk dan altijd ; weer een dierenleven naar de vaantjes ... om op 'ons' bord te belanden ...

Vlak voor me sprongen plots 2 reetjes over een vrij hoge haag, dwarsten de fietsroute, sprongen over een weideafsluiting en verdwenen in het struikgewas. Net als de bliksem ... je hebt het gezien en ook weer niet omdat het zo snel voorbij is.

De dieren waren opgejaagd door de jagers in de verte ... ik voelde me niet op m'n gemak ... ze kwamen mijn richting uit, hopelijk gingen ze niet schieten (ik heb jaren geleden, samen met m'n hond, hagel over me heen gehad en dat doet geen deugd)

Ik vind dat ze veel tekort bij de bewoonde 'wereld' komen jagen.

Maar ergens was ik ook tevreden, die 2 zijn voorlopig ontsnapt.

20:02 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Eten en drinken, Natuur, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) | Tags: natuur, fietsen, vrije tijd, weekend, jacht, ree

Commentaren

Moet niks hebben van de jacht..voor mij hoeft het niet..en je loopt nog gevaar ook zelf..met je hond in het bos..maakte dat ook al mee. Die twee zijn gered..kan me niet voorstellen dat er zoveel wild ís..geen hertjes in ieder geval!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 10-01-12

Reageren op dit commentaar

Hm, wel, ik heb iets tegen drijfjacht. Die dieren worden uitgezet en dan gaan zij eens gaan drijven en schieten. Daar is niets sport aan volgens mij.

Maar anderzijds zijn er andere jagers die ik wel kan uitstaan zoals ene die ik ooit kende, die met het jachtgeweer geplooid over zijn arm en een hond het veld introk.

Die kweekte de dieren ook, maar zette ze al vroeger uit zodat ze zich in het veld konden aanpassen en daar heb ik het minder moeilijk mee, want die dieren hebben meer overlevingskansen dat vethaantjes die wij in onze tuin zouden vet maken hé.

Maar zo dicht bij een fietspad? Denk je niet dat ze wat buiten hun territorium liepen?

Gepost door: ms | 10-01-12

Reageren op dit commentaar

Wel beangstigend zo dicht bij de bewoonde wereld. Je hoort toch regelmatig dat er op die manier ongelukken gebeuren. Jagen zeggen ze . Dat noem ik geen jagen meer,eerst kweken ze sommige dieren , zetten die uit en dan hup er achteraan en honden jagen die beestjes dan op. Toen het hier nog niet zo volgebouwd was deden ze dat hier ook. Je hoorde de knallen tot in huis. Een mens durfde bijna niet meer buitenkomen.
Ondertussen zijn de kinderen terug naar school en is het bij oma's en mama's weer rustig geworden.Hier is het ook weer wennen aan de rust .Ik heb vandaag alle kerstversieringen weggedaan.'t Was toch een hele klus en zo is de
Je jaar overzicht :een mens kijkt er van op wat er in een jaar allemaal gebeurd is !

Gepost door: magda | 10-01-12

Reageren op dit commentaar

hé een stukje tekst is verdwenen: zo is de dagelijkse sfeer er terug en nu maar wachten op de lente!

Gepost door: magda | 10-01-12

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje,
Ja dat vind ik ook niets zo kort langs het fietspad jagen,en er staan ook nog geen borden dat er gejaagd word.O het is allemaal zo gauw gebeurd.
Mvg.

Gepost door: Rene | 11-01-12

Reageren op dit commentaar

Angstaanjagend, Chrisje ! Hopelijk zijn er meer dan twee ontsnapt...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 11-01-12

Reageren op dit commentaar

He Chrisje hier ben ik dan Ik heb de groeten gedaan aan Anny van jou, en ze was blij. We hebben een grote babbel gedaan. En het moet lukken we hebben alle twee de zelfde auto gekocht, een Renault koleos. Ik heb een zwarte en Anny een grijsde. Het was een gezellige namiddag.
Ja en wat lees ik van jou, je was zeer bang zeker, ik zou ook niet op mijn gemak zijn. Nu ga ik nog rap mijn blogronde doen.
Groetjes dikke knuffel.xx
Adriën

Gepost door: Adriën | 11-01-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.