17-06-12

Eupen

Een bezoekje aan onze Duitstalige, gastvrije landgenoten van de Oostkantons is steeds verrassend.

We toerden in de buurt van Eupen, spijtig van de wegenwerken in het centrum van de stad. Alle straten lagen open, en kranen en graafmachines ontsierden de gezellige binnenstad. We reden verder richting stuwdam.

We parkeerden op de grote parking aan de stuwdam, vandaar vertrekken fiets- en wandelroutes en we hadden geluk het was droog en zonnig weer. Na een mooie wandeling door de bossen, dronken we aan de bistro. Het was er gezellig op het zonnig terras, en de aangrenzende speeltuin waar ouders met hun jonge kroost zicht goed vermaakten. De uitkijktoren lieten we 'links' liggen wegens te hoog ....

We wandelden langs het waterzuiveringsstation, dat één van de modernste van Europa is. Het voorziet de omgeving van drinkwater, het water gaat zelfs tot in Huy en dat neemt 1 volle week in beslag om daar te raken.

De indrukwekkende stuwdam levert mooie foto's op. Een echt meesterwerk waar de plannen van gemaakt werden in  1900, zonder computer of andere moderne hulpmiddelen. De aanwezige foto's van de bouw en de inhuldiging laten zien hoeveel handenarbeid eraan te pas gekomen is. Tijdens de oorlogsjaren lag de bouw wat stil maar na deze moeilijke jaren werden de werken hervat en begin de jaren 1950 werd de dam ingehuldigd.

eupen4.jpg

We wandelden naar de Vesder waar talrijke kanovaarders het snelstromende water troseerden. Echt voor de durvers onder ons. De omgeving van de stuwdam is indrukwekkend en trekt op een vrije dag veel wandelaars, fietsers en ook ruiters. Zo zag ik op het wandelpad een amazone met haar prachtige paard, het veulen (niet aangelijnd) achteraan dravend, haar twee kinderen op de fiets mee ... toch prachtig om zo van je vrije zondagnamiddag te genieten. We keerden naar de motorhome terug langs een rotsachtige trap aan de boskant : 200 treden, halfweg moest ik toch even op adem komen.

De volgende dag regende het pijpestelen en moesten we onze wandelplannen in de omgeving noodgedwongen wijzigen, wat wat deden lezen jullie morgen. Een verslagje voor de zoetebekken ...

eupen2.jpg

eupen1.jpg

eupen3.jpg

19:09 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Natuur, Vakantie, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) | Tags: vrije tijd, natuur, eupen, oostkantons

Commentaren

Mooie natuur, Chrisje, tussendoor een lekker abdijbiertje..., mmm..., en morgen nog een logje naar mijn tand...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 17-06-12

Reageren op dit commentaar

Mooie reportage! Het is al héél lang geleden dat ik in deze streek nog was. Ik wil er best nog eens naar toe gaan. Ben al benieuwd wat voor lekkers je ons morgen gaat voorschotelen.Groetjes !

Gepost door: magda | 17-06-12

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje,
Mooie collage en bijhorende reportage,ik weet het daar een mooie streek is.Het was gister dan ook een mooie dag om van al dat schoons te genieten.
Mvg.

Gepost door: René | 18-06-12

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje!!!

O maar dat is niks voor mij met die kano ik doe het in mijn broek denk ik als de kano nog maar wiebelde!! grrrr ben een schrikkepiet!!
Fijne dag nog annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 18-06-12

Reageren op dit commentaar

Mooie foto's van de natuur prachtig, voor ons korten de dagen rap in he. We kijken er zo naar uit, en ik ge veel fototjes maken.
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 18-06-12

Reageren op dit commentaar

Wauw..echt wel heel schitterend die stuwdam..ben daar zelf ook altijd wel voor te vinden om zoiets eens te gaan bekijken! En met de wandeling zat het ook wel snor..mooie actiefoto's van die kanoërs zeg!
Fijn dat jullie ook een slechtweer-programma hadden hehe..dat is hier tegenwoordig wel nodig ook hè! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 18-06-12

Reageren op dit commentaar

Mmmmmmmmmmm ...:-) ! ik ben al volop aan het watertanden ... :-)

Tot straks ... !

*NJAM*

Gepost door: klaverke | 18-06-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.