16-06-12

Zeep uit de tuin?

Ik zoek : Saponaria officinalis of zeepkruid.

Heeft er iemand deze plant in z'n tuin staan? Zou er graag ook ééntje (of meer) in m'n bloemenborders planten of zaaien.

Jullie kunnen het al raden : ik wil eens proberen of het lukt om hem te gebruiken voor het bad of de handwas van delicate weefsels. Ik wil nu niet echt terug naar de Middeleeuwen want naar het schijnt hadden de meeste mensen deze plant toen in hun tuin, uit noodzaak.

Je zou er terug een babyvelletje van krijgen ... vandaar!

Knipselsaponaria.JPG

Foto van internet.

15:34 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Natuur, Tuin, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) | Tags: zeepkruid, natuur, tuin, hobby

Commentaren

nee dat heb ik niet, ik denk zelfs dat ik dit bloemeke nog nooit gezien heb

k was je uit het oog verloren, oeps

Gepost door: fotorantje | 16-06-12

Reageren op dit commentaar

Nee..., ik kan je helaas niet helpen, Chrisje...
Het eerste 'schuimende sopje' krijgen we te zien hé !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 16-06-12

Reageren op dit commentaar

Ik heb het wel gehad in de tuin,maar gezien het hier zware grond is en de grond nogal nattig blijft in de winter ,blijven sommige planten weg. Zo ook deze.

Ik had het wat druk de laatste weken maar nu ik hier kom bjlezen ontdekte ik de naam van een plant die hier in mijn tuin echt aan het woekeren is nl Phlomis. Ik ben blij dat ik nu de naam ken. Van één klein struikje dat moeizaam aan het groeien ging heb ik nu een hele hoek vol in de tuin met deze plant. Erg mooi.

Wat heb jij een mooie tuin!
Groetjes en nog een prettige zondag.

Gepost door: magda | 16-06-12

Reageren op dit commentaar

Lang gehad..het staat ook nog op diverse foto's van onze tuin..maar helaas..ook alweer heel wat jaartjes geleden ineens verdwenen! Zag het afgelopen vakantie in Frankrijk veel zomaar in het wild langs de wandelpaden..maar kan een stekje dan nooit zo lang goedhouden dat het thuis og levensvatbaar is, dus dat probeer ik niet eens meer.
Het stekt wél heel makkelijk..dus zie je het ergens eens staan zou ik gewoon een heel klein takje afplukken! ;-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 17-06-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.