06-09-12

Uit m'n vakantiedagboekje (2)

Om 8u vertrekken we, na een eerste frans ontbijt met brood en croissants van de plaatselijke bakker. Het is terug erg warm en tegen de middag nemen we pauze in St Poucain sur Sioule. Aan de gevel van de plaatselijke apotheek zien we het indrukwekkende getal 38°C verschijnen .... het is 11u48. We vinden een schaduwrijk plaatsje om te eten. Ik denk aan Kelly, wat zou ze het nu hier warm gehad hebben. Na het eten wandelen we door het stadje, het is hier druk, er zijn veel toeristen en de terrasjes zitten vol. Goed gevulde, prachtige bloembakken sieren alle gevels. Op een volgende reis willen we hier wat langer blijven om de plaatselijke wijnbouwers een bezoekje te brengen.

Rond 18u komen we in het stadje St Affrique aan. Het is er gezellig, volk op de terrasjes, spelende kinderen op de pleintjes, de geur van avondeten bereid met veel kruiden komt onze motorhome binnen, maar besluiten toch om door te rijden, volgens de gps zijn we niet ver van onze bestemming en willen vandaag nog toekomen in Le Rialet. Buiten de stad stoppen we even om een foto te nemen van de indrukwekkende brug die hoog in de lucht 'hangt'. De auto's en vrachtwagens op de brug zijn maar een speldekop groot.

DSC00372.JPG

DSC00374.JPG

De gps had onderweg al een paar keer 'raar' gedaan en herberekend ... op een bepaald moment waren we (volgens de gps) nog 6km van onze bestemming, "na 100m rechts afslaan" .... het was een erg smal, onverhard steegje en besloten dit toch maar niet te volgen, zeker niet met de motorhome, we vervolgden op de hoofdweg en  kregen de volgende meldingen : "keren indien mogelijk" ; bij de volgende rotonde : neem de eerste afslag ; na 100m scherp links.  Hier was dus duidelijk iets mis. Er was geen rotonde in de verste verte  te zien en die scherpe linkse afslag was de afgrond ... tja dat komt ervan als je de ganse dag bekvecht met de mevrouw van de gps ... ze stuurt je recht de ravijn in.

Ik belde onze vrienden, en toen bleek dat we eigenlijk nog 85km te gaan hadden. Dit zagen we op dit uur niet meer zitten, temeer dat het volledig door de bergen (Montagne Noire) ging en het onweerachtig was en het binnen de korste keren pikdonker ging zijn.

We reden verder to Belmont sur Rance, dit was ongeveer een 20 tal km,

Knipsel.JPG

en namen er het enige plekje bestemd voor de MH's in beslag. De parking (omzoomd door bloemen) lag vlak langs een kabbelend beekje dat uit de rotsen kwam en na een paar meter in een betonnen waterput verdween, er hing wat uitleg bij de waterput, deze had gedurende eeuwen het dorpje van drinkwater voorzien en was nu een beschermd monument. Er stond een picknick tafel en we aten buiten. Halfweg begon het zachtjes te regen en we eten verder met een regenscherm boven de tafel. De regen bracht verkoeling en het werd een onweerachtige nacht. Er was hier bijna geen verkeer en op de camping iets verder was het muisstil.

We praten nog even na over de voorbij dag en vroegen ons af wat die jonge wandelaar, die we net voor het dorpje voorbij reden, bezielde om gekleed als Gallier rond te trekken. We noemden hem Asterix.

DSC00457.JPG

14:32 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

St. Affrique ken ik..dat eerste en dat laatste plaatsje niet. Maar die mooie nieuwe brug bij Millau ken ik zéker..die zijn wij ook al eens overgegaan! (Heb van de bouw ook een uitgebreide documentaire op de tv gevolgd..heel interessant!)
Zo zie je maar..waar je ook bent in Frankrijk..je kunt nooit álles zien! Des te leuker dat ik het dan nu hier zie hè! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 06-09-12

Reageren op dit commentaar

De stem in mijn gps is een lieve Nederlandse mevrouw, Chrisje..., mijn 'vriendin'..., 'k ben vaak 'onderweg' met haar... En heel soms, heeft ze me ook liggen, stuurt ze me ook de verkeerde kant op...
Maar 'k kan me voorstellen dat je even angstig was... Een grijs logje... Toch een mooie 2de dag.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 06-09-12

Reageren op dit commentaar

He Chrisje , het was toch plezant. Wij komen dat ook soms tegen met de GPS. Wij hebben nu een nieuwe auto een koleos van renault, en daar zit er een ingebouwd een GPS. En deze is wel iets beter te betrouwen. Volgende week donderdag vertrekken wij naar de moezel, en we kijken er al naar uit hoor.
Groetjes en goede avond gewenst
Adriën

Gepost door: Adriën | 06-09-12

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje.
Soms kan men toch niet vertrouwen op de gps,maar het is weer een mooi verslag van je vakantieboekje.
Nog een fijne dag verder.
Groetjes.

Gepost door: Rene | 07-09-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.