10-09-12

Uit m'n vakantiedagboekje (3)

's Morgens kochten we brood en croissants bij de plaatselijke bakker op het pleintje. Het (stok)brood was overheerlijk en de croissants supergroot!

Toen we langs de smalle, bergachtige wegen verder reden zagen Asterix terug. Hij had ondertussen een hele afstand tevoet afgelegd, later ontdekten we dat we op de bedevaartsroute naar Santiago de Compostela reden. Het was erg mistig, en de bochtige wegen gingen op en af. Het zouden nog lange kilometers worden ... eer we in Le Rialet aankwamen.

Le Rialet is gelegen op 750m tussen Mazamet en Castres, 12 km de bergen in (Montagne Noire) in het departement van de Tarn. De bosrijke streek doet me niet direct aan de 'bakoven' van het zuiden denken, het lijkt er meer op de Ardennen maar met beter weer Lachen.

We werden hartelijk door onze vrienden ontvangen en hadden veel bij te praten, vooral de koppige dame van ons gps systeem kwam herhadelijk ter sprake.

In de namiddag bezochten we het rustige stadje Olargues ,  hier geen drukte of toeloop van toeristen. Alleen de krekels, het zijn eigenlijk geen krekels maar ... (cigale) de naam ontsnapt me even, lieten zich horen. Het werd klimmen om de resten van het Middeleeuwse stadje te bezoeken. Eens boven is het de moeite waard, je hebt een prachtig zicht over de streek. De kerk is goed bewaard gebleven.

DSC00378.JPG

DSC00384.JPG

DSC00397.JPG

DSC00389.JPG

Na een drankje in de plaatselijke taverne, reden we door naar Faugères. Het was de bedoeling om er kennis te maken met de wijn van de bij de plaatselijke wijnbouwer. We proefen de Mas Olivier rood en wit, de Cuvée Prestige rood en hun roséwijn.

De rosé vonden we niet echt lekker, de Mas Olivier en de Cuvée Prestige waren dit wel. We kochten een paar dozen en kregen een Magnum van de Mas Olivier erbij. Ik had liever de bijhorende, gepersonaliseerde glazen gehad, maar volgens de verkoopster kon dit niet.

Ik heb ze achteraf gekregen van onze vrienden als verjaardagsgeschenk. Lief hé?Zoenen

We sloten de dag af, met een goed gekruide spaghetti, op het terras van het vakantiehuisje.

DSC00436.JPG

P8011583.JPG

DSC00484.JPG

19:36 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

Prachtige streek daar..wij zagen er nog maar een klein stukje van realiseer ik me, als ik jouw route op de kaart nakijk! :-) Iets voor volgend jaar om te onthouden!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 10-09-12

Reageren op dit commentaar

Lekker-zonnig-zuiderse-vakantiesfeer, Chrisje !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 10-09-12

Reageren op dit commentaar

Leuk om je vakantieherinneringen te lezen. Ik leer er ook nog wat bij.
En het voorbije weekend hebben wij hier ook genoten op ons terras bij een lekker etentje en een glaasje wijn!!

Gepost door: magda | 10-09-12

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje.
Het is aangenaam je verslagen van je vakantie te lezen.
En de daarbij horende foto's zijn echt mooi.
Groetjes.

Gepost door: Rene | 11-09-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.