11-09-12

Uit m'n vakantiedagboekje (4)

De dag begint zonnig en windstil. Na het ontbijt rijden we richting Albi. Vandaag bezoeken we Cordes-sur-Ciel (prachtige website). Het woord zegt het al zelf 'sur ciel' , het is een hooggelegen stadje zoals de meeste oude stadjes in het zuiden. Een treintje rijdt op en af om de toeristen die de steile klim niet kunnen of willen te voet afleggen te vervoeren. We besluiten om te wandelen tot boven.

Eer we aan onze 'hemelvaart' beginnen, drinken we koffie net buiten het stadje. Daarna beginnen we aan de klim door de smalle straatjes. De stenen (kasseien) liggen er slecht bij en het is uitkijken om niet te vallen, echt Middeleeuws ... we slenteren langs allerlei kleine winkeltjes met plaatselijke ambachten. Sommige zijn echt de moeite waard.

Eens boven kan je een rustpauze ergens op een bankje goed gebruiken, de zon brandt op onze rug en we zoeken herhaaldelijk de schaduw op. Opmerkelijk is dat er boven in het oude (deels gerestaureerd) stadje mensen wonen en werken. Niet gemakkelijk als je hier naar beneden moet langs de enge straatjes en de slenterende toeristen. En die zijn er zeer veel vandaag.

Deze uitstap heeft bijna een ganse dag in beslag genomen. Het moois wat we gezien hebben maakt de lange autorit zeker goed.

DSC00544.JPG

DSC00545.JPG

DSC00557.JPG

DSC00559.JPG

12:42 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Vakantie | Permalink | Commentaren (6) | Tags: cordes sur ciel, vakantie, tarn, vrije tijd

Commentaren

Zag op m'n laatste vakantie ook zulke stadjes..leuk die middeleeuwse keitjes, maar wel oppassen inderdaad..vooral als ze nat zijn trouwens, maar zo te zien had jij daar geen last van in de vakantie , net zo min als wij! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 11-09-12

Reageren op dit commentaar

In gedachten zie ik je hijgend klimmen, Chrisje...
Dat hijgen en zweten vergeet je bij al het moois van dag 4...
Lie(fs).

Gepost door: Lies | 11-09-12

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje!

Amaai al dat ge-klim! Niks voor mij ook al zou ik het graag eens willen gaan bekijken en meemaken!
Het ziet er romantisch en idyllisch uit.
Wens je nog een gezellige avond
lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 11-09-12

Reageren op dit commentaar

Oei al dat klimmen als het zo warm is ,maar je zegt dat het de moeite waard was . Ik geloof je.Is ook goed voor de conditie

Gepost door: magda | 11-09-12

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje.
Amai zenne,je hebt je niet verveelt tijdens je vakantie en schrikken niet af voor dat steile klimwerk.Maar julie zijn ook wel in heel goede conditie.
Groetjes.

Gepost door: Rene | 12-09-12

Reageren op dit commentaar

Ziet er goed uit! Dat is zeker wel een bestemming die nog op mijn verlanglijst staat voor de vakantie 2013. Helaas gaan we eerst nog een koude en natte periode tegemoet :(

Gepost door: Vakantie 2013 | 15-09-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.