16-09-12

Uit m'n vakantiedagboekje (6)

Het is dinsdag en vandaag is het markt in Mazamet. Al vroeg rijden we richting Mazamet, bedoeling is om Spaanse mosselen te kopen. Helaas is de vaste viskraam niet aanwezig, we kopen ze noodgedwongen bij de plaatselijke vishandel. We slenteren wat rond in het stadje, maar veel is hier niet te zien en besluiten terug onze 'berg' op te rijden.

2012-08-02 16.12.50.jpg

's Middags eten we Belgisch : mosselen met fritten, om wat te bekomen van deze uitgebreide lunch, rijden we naar  Lac de la Raviege. Eén van de drie grote meren in de Tarn. Het is een gezellige plek om te zonnen en een rustige namiddag door te brengen. Het is een aangelegd strand met keien, we houden het bij pootje baden. Het is prachtig weer en het is hier aangenaam om de spelende 'kampkinderen' te zien ravotten. Als de zon op haar laagste punt staat, rijden richting huisje. Daar aangekomen zien we dat de kanten gemaaid werden, het ruikt heerlijk naar de wilde tym die hier veel voorkomt.P7311574.JPG

Woensdag gaan we shoppen. We hebben niet direct wat nodig maar willen wat rondneuzen in de schappen van de droge voeding (vooral zuiderse kruiden) bij de grote winkelketen Géant. We ontdekken er een lekkere rosé wijn Piscine. Een naam om te onthouden.

In de namiddag maken we een wandeling door het mooie Le Rialet en ontmoeten er de buren van onze vrienden.

 

Op donderdag rijden we naar de markt in Castres. Het is er druk en de geuren van allerlei kruiden en plaatselijke gerechten prikkelen onze neus.  Na het middageten in de Buffalo-gril rijden we naar een grote doe het zelf zaak, indrukwekkend ook voor de vrouwkes die daar toch meestal niet zoveel interesse voor hebben. De mannen keuren en voelen zich als een visje in 't water.

Daarna rijden we naar het rotsachtige Sidobre. Alles in de streek staat in teken van het steenkappen en granietsteen. We bewonderen de Peyro Clabado en maken wat foto's. Eens zal de steen vallen, maar liefst niet nu.

2012-08-02 16.22.28.jpg

We sluiten de dag af met een frisse Chabis en zelfgemaakte quiche. Hé hé ... het zijn goedgevulde dagen hier in het warme zuiden.

Morgen rijden we met frisse tegenzin naar huis.

 

 

13:04 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Vakantie | Permalink | Commentaren (4) | Tags: vakantie, tarn, vrije tijd

Commentaren

Met een beetje geluk hebben we nog één vakantielogje tegoed, Chrisje.
'k Ruik de zuiderse kruiden, 'k voel de warmte, 'k nip mee aan een glaasje... Mmm...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 16-09-12

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje.
Jullie hebben je dagen mooi ingedeeld en ook alles zorgvuldig uit gekozen,zelfs je foto's zijn klasse.
Prettige dag verder en de groetjes.

Gepost door: Rene | 17-09-12

Reageren op dit commentaar

Dag Lies!

Wat een mooi dorpje st flour!
Moet toch zalig zijn en dan die rare stenen, hoe kunnen ze blijven liggen zeg!! ik durfde er al niet gaan onder staan denk ik!!!! oeioeioei!!!!
Wens je een fijn computer les toe en een fijne dag!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 17-09-12

Reageren op dit commentaar

Wat een mooie foto's..vooral die eerste met die koninginnepage..wauwww! Dat soort stenen vind je op meer plekken op de wereld, maar deze hangt wel heel erg 'los'..superleuk! :-)

Gepost door: mizzD | 17-09-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.