18-09-12

Happy is happy ... (specialleke)

Na de korte, aggressieve ziekte van Kelly hadden we gezworen om nooit meer een hond in huis te halen. Je lievelingsdier laten inslapen en begraven dat doet pijn. Kelly zal volgend jaar in januari 2 jaar weg zijn en als echte hondeliefhebber mis ik het gezelschap van een hond in huis erg. Ik kan het niet echt gewoon worden. Ik hoor wel eens zeggen een huis zonder hond (huisdier) geen thuis is en zo voel ik het wel een beetje.

Maar we zitten met veel twijfels ... onze kleinzoon heeft een allergie voor honden, we hebben niet echt een goede oppas voor die keren dat de hond echt niet meekan en ik wil m'n hond niet in een kooi in een duur hondenhotel gaan opsluiten .... een drukke puppie? M'n vorige honden waren al volwassen toen ze hier kwamen wonen ...

Toch kijk ik regelmatig op internet naar .... de gepaste hond voor ons gezin.

En toen kwam ik Happy tegen .... Happy is een "Grand Basset Griffon Vendeen", meestal afgekort als GBGV.

Een bekende GBGV is de Joepie uit de serie Van vlees en bloed op tv1.

8juin2012 098geel.jpg

Happy kwam uit een groot gezin en met z'n 8 broertjes en zusjes moet het wel erg druk geweest zijn bij de Nederlandse mevrouw die met dit ras kweekt ergens in de Auvergne(F). (de foto van Happy is eigendom van de fokster)

 

Dit ras bestaat ook in de kleinere versie, maar zijn naar 't schijnt meer deugniet!

Ik was onmiddellijk 'verliefd' op Happy ... maar m'n man was sceptisch.

Hij had Kelly in het boementuintje begraven en vond dit een vreselijke moment. Dit nooit meer ...

Ik nam contact op met de fokkers en vroeg een week bedenktijd. En toen sloeg de paniek en plankenkoorts toe.

Waren we er nog niet aantoe?

Ik liet weten dat we het toch niet zouden doen om Happy op te pikken op de terugweg van onze vakantie in Le Rialet.

Het was een moeilijke beslissing maar voelde na een paar dagen toch goed aan.

Happy woont nu in Amerika bij z'n nieuwe familie. Zijn oversteek is niet zo vlot verlopen als voorzien.

Hij werd al vroeg door de familie naar de luchthaven van Parijs gebracht, de vlucht zou om 15u gaan maar het vliegtuig kreeg een technische panne en kon pas laat die dag opstijgen. Na een vlucht van ongeveer 7u kwam hij in New York aan. Z'n ongeduldige nieuwe familie stond al een paar uren te wachten op Happy en toen bleek het Europese paspoort van Happy niet voldoende te zijn om het land binnen te mogen ... gelukkig had de fokster een copie van z'n stamboom op de bench geplakt en later bleek dit dan toch de doorslag te geven ... en al die tijd zat de knul in z'n benchje  ... maar eind goed, al goed!

Happy noemt nu niet meer Happy maar Marley. Ondertussen is hij een puber van ongeveer 6m.

Het ga je goed Marley ... liefs.

10:43 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen | Permalink | Commentaren (5)

Commentaren

Dag chrisje, tja een moeilijke beslissing die jullie moesten nemen, Maar met een dierenhart zoals jullie ,gaan jullie toch op een dag een nieuwtje in huis nemen....Kelly is nie vervangbaar, maar zeg nooit......"nooit"...Ik wens je een fijne dinsdag toe en hou het goed he....Liefs van annytje

Gepost door: annytje1 | 18-09-12

Reageren op dit commentaar

Oeiii..dat scheelde niet veel dan..het is wel een enorm lief hondje om te zien! Als je er langsgereden was, had je overstag gegaan, dat staat vast! Wij zijn Axel ook na een vakantie ( in de Pyreneeën) gaan bekijken..hij was toen net 4 daagjes daarvoor geboren. Op de heenweg waren we al langsgeweest om met de fokster kennis te maken en tijdens de vakantie werd ie dus geboren. Wij hadden al wél besloten weer voor een pup te gaan..de stilte in huis na Lennox' dood was oorverdovend! En al zien we er nu alweer heel erg tegenop dat het einde eens weer zal komen..we hadden Axel echt niet willen missen in ons leven..en wie weet komt er nog wel weer een derde hondje ook! Maar daar moet je wél allebei helemaal voor de volle 100% achterstaan hè, da's heel belangrijk.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 18-09-12

Reageren op dit commentaar

Da's een heel mooitje, Chrisje, om je vakantieverhaal te besluiten. 't Is al bij al toch een 'Happy' verhaal !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 18-09-12

Reageren op dit commentaar

Chrisje,dat is een mooi verhaal wat je daar neer geschreven hebt,ik voelde echt met je mee.
Ik wens je een fijne woensdag toe.
Groetjes.

Gepost door: Rene | 19-09-12

Reageren op dit commentaar

Chrisje, ik denk dat je goed hebt gehandeld. Je was er nog niet aan toe en als je dan een kleinkind hebt met een allergie....tja dan wordt het helemaal moeilijk. Wij moesten indertijd twee poezen laten inslapen omdat één kleinkind vreselijk allergisch was. Ik heb één crisismoment meegemaakt van mijn kleinzoon ,nooit meer . Al doet het pijn de beslissing was vlug genomen.
Nu jaren later is die allergie uitgegroeid en hebben ze nu zelf twee poezen. Alleen moet hij er niet te veel meespelen en al helemaal verboden is dat de poezen naar boven gaan naar de slaapkamers.
Neen ik denk echt dat je beslissing goed was om het hondje niet mee te nemen. Wie weet kan het later toch nog. Liefs.

Gepost door: magda | 19-09-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.