11-10-12

Uit het camperdagboekje (1) : Trier

Ik heb een zwak voor Trier, het is een gezellige stad, je kan er gemakkelijk parkeren, er is veel te bezichtigen.

Op dag 1 van onze uitstap was er regen aangekondigd. In de voormiddag kregen we zon, en het was net geen 20 graden in de binnenstad van Trier. Veel volk ook op deze zaterdagnamiddag. Het is herfstvakantie in de regio.

Rond 15u begon het zachtjes te motregenen, een tijdje later ging dit over in buien en we vluchten in één van de zijstraatjes en koffiehuis binnen. In deze speciaalzaak stond alles in het teken van de chocolade ... ik hield het sober met een koffie.

Het was er druk en nog één tafeltje voor 4 over. Het echtpaar dat net na ons de zaak binnenkwam, keek wat twijfelend. We deden teken dat ze er konden bijzitten, wat ze onmiddellijk oké vonden. We raakten al snel aan de praat, ze woonden in de buurt van Trier en brengen hun vakantie door aan de Belgische Kust (Wenduine). Het voelde net aan of we kende hun al een hele tijd, het werd een geanimeerd gesprek over de kleinkinderen, vakantie, Belgische chocolade ...

De regen stopte, we namen afscheid van het echtpaar en we trokken terug de stad in, het was nog even wandelen tot aan de motorhome, die langs de Moesel geparkeerd stond. Meestal staan we aan Trevis Parkplatz, het is er rustig en bewaakt. We maakten er een rustige avond van, de regen tikte op het dak van de knusse motorhome.

collage thrier.jpg

20:44 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Shoppen, Vakantie, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) | Tags: trier, vakantie, regen, shoppen

Commentaren

Toch een héérlijk dagje, Chrisje !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 11-10-12

Reageren op dit commentaar

Ik ken Trier niet, maar dat koffiehuis dat je beschrijft doet me denken aan dat in Nideggen in de Eiffel..daar kwamen we vroeger nog weleens in het najaar voor wandel- en klimweekenden van de club. En dat gebak daar..hmmmm..ik hield het nooit sober bij koffie hoor! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 11-10-12

Reageren op dit commentaar

Ik heb mooie herinneringen aan Trier waar we meer dan één keer zijn geweest.Een gezellige stad ,met verkeersvrije straten en mooie winkels en er is ook veel te bezichtigen.

Gepost door: magda | 12-10-12

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje.
Moet toch een heerlijke en fijne dag geweest zijn.
Prachtige collage is dit weer.
Wens je nog een fijne dag verder.
Groetjes.

Gepost door: Rene | 12-10-12

Reageren op dit commentaar

Wij zijn ook in Trier geweest in vonden het een fantastische stad.

Groetjes,
Fiip

Gepost door: Filip Demuinck | 12-10-12

Reageren op dit commentaar

Telkens als wij richting de ardennen of luxenburg trokken stond Trier ook op het programma, een gemoedelijke leuke stad, met gezellige eeethuisjes

Gepost door: roy | 15-10-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.