12-10-12

Uit het camperdagboekje (2) : Bann/Landstuhl

Op dag 2 rijden we richting Bann, daar wonen onze (fiets)vrienden. Het is de eerste keer dat we een bezoekje brengen, we zien hen meestal op Mallorca of in Oostenrijk tijdens de Wereldkampioenschappen Wielrennen voor Masters.

Vanuit Trier een 100km, meestal snelweg.

In Bann worden we hartelijk ontvangen door I. en S.

Na het middageten rijden we samen naar Landstuhl en bezoeken er  Burg Nanstein ... , zoals de meeste burchten hoger gelegen dan het stadje, van op de uitkijktoren horen we muziek beneden in het centrum van Landstuhl, vandaag is er de feestelijke opening van een vernieuwd plein, overal staan eet- en drinktentjes. Het weer is zonnig en dit feest lokt iedereen naar buiten. We proeven voor het eerst Weisswein, dit is een verradelijk melkachtig drankje, binnen een paar weken zal deze drank witte wijn worden. Het is verrassend lekker maar opgepast ...

We brengen een gezellige avond door bij onze vrienden, ze steken een enorme metalen houtkachel aan, het lijkt net een 'locomotief' en verwarmt moeiteloos de grote leefruimte.

Het is al laat als we naar de motorhome teruggaan, we zetten de verwarming op want het is erg koud geworden. Het vriest die nacht. We staan vlak bij het kerkje en hopen dat de luide klokken ons morgenvroeg niet tevroeg wekken.

Collage Landstuhl.jpg

19:30 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Vakantie, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) | Tags: bann, landstuhl, vrije tijd, vakantie, motorhome

Commentaren

Hele mooie collage.

Groetjes,
Filip

Gepost door: Filip Demuinck | 12-10-12

Reageren op dit commentaar

Tja..dat is de prijs voor mooie dagen in het najaar..dan koelt het 'savonds wel héél snel af hè! Maar wat is het daar moooooi, dat was vast énorm genieten! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 12-10-12

Reageren op dit commentaar

Goede Avond Chrisje, altijd plezant als we eens iets mogen lezen over jullie. Plezant reisje gehad he. Wij hebben vanmiddag eens weest mosselen gegeten en ze waren lekker.
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 12-10-12

Reageren op dit commentaar

Weer zo'n heerlijke plekjes, Chrisje !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 12-10-12

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje.
Dat heb je weer mooi gebracht van al die mooie en heerlijke plaatsen.
Ook je collage is weer top.
Mvg:René

Gepost door: Rene | 13-10-12

Reageren op dit commentaar

Gelukkig was het overdag mooi weer! De nachten kunnen daar erg koel zijn al is het bijlange nog geen winter. Mooie beelden toon je ons.

Gepost door: magda | 13-10-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.