16-10-12

Uit het camperdagboekje (3 slot): Edesheim

DSC_1769.JPGNa een prachtige rit door het herfstig Pfaelzerwald komen we in Edesheim aan. We parkeren bij de wijnbouwer Braun. Ze hebben een parking voor motorhomes achter de zaak. We staan vlak bij de druivelaars.

Het weer is zonnig, er is weinig wind maar toch frisjes als donkere wolken overdrijven. Overal zijn de wijnboeren druk bezig met de pluk, deze gebeurt volledig machinaal. We maken een korte fietstocht door de naburige dorpjes. Tussen de wijnvelden zijn er verharde fietswegen, je kan er rustig fietsen op een golvend tot vlak parcours. Een aanrader! Ik was hier nog nooit en ben aangenaam verrast. Dit is een omgeving om een rustige vakantie door te brengen, je kan er wandelen, relaxen en genieten van de landelijke rust en vooral weinig autoverkeer.

Na de middag gaan we wijn proeven bij de familie Braun. Zoveel wijnen, je weet niet waar beginnen en te meer je er proeft ... te moeilijker het wordt om te beslissen.

We houden het bij Dornfelder Rot die we al jaren kennen, we hebben geluk er zijn nog flessen van 2009. Een goed jaar voor deze wijn.

De baas brengt de wijn naar onze motorhome en heeft een verrassing bij : een grote schaal met blauwe druiven. Ze zien er heerlijk uit en smaken ook zo.

In de late namiddag maken we een lange wandeling tussen de wijngaarden. Ik neem de tijd om foto's te maken.

Het is fris geworden en besluiten naar de motorhome terug te keren. We zetten de verwarming op, ik kook warm eten en we worden er helemaal slaperig van : is het de lange wandeling of zit het wijnproeven er voor iets tussen ...

Er komen nog een paar motorhomes toe, ze installeren zich naast ons maar houden de deuren dicht. Het is ook te koud geworden om nog buiten staan te keuvelen met de camperburen.

's Nachts regent het zachtjes ... voor morgen is er terug droog weer aangekondigd. Bij ons volgende bezoek, gaan we een dagje langer blijven om de streek verder per fiets te verkennen.

Collage Edesheim.jpg

De volgende ochtend rijden we al vroeg richting België, na nog een korte stop in Prüm komen we veilig thuis.

20:39 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Natuur, Vakantie, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) | Tags: vakantie, edesheim, duitsland, vrije tijd, natuur

Commentaren

Je beschrijft je 'herfstige' vakantie weer mooi, Chrisje ! Puur genieten... !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 16-10-12

Reageren op dit commentaar

...je doet me 'goesting' krijgen na het lezen van dit logje...groetjes van rené

Gepost door: rené vanoirbeek | 16-10-12

Reageren op dit commentaar

Avond bezoekje chrisje,ben hier eens goe komen bijlezen hoor, want de laatste tijd geraak ik er niet met m'n bezoekjes. Ik wil iedereen een goeie dag zeggen, maar dat lukt niet altijd, sorry chris, maar ik ben altijd bij je gekomen en ik laat je niet vallen geloof me...Ik wens je een wel te rusten en stuur je lieve groetjes toe ...Liefs van annytje

Gepost door: annytje1 | 16-10-12

Reageren op dit commentaar

Je hebt er een mooie vakantie op zitten en veel geluk gehad met het weer!

Gepost door: magda | 17-10-12

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje!

De herfst en de druiven.
Het zullen wel lekkere druiven zijn zo vers van de druivenstokken!
Ze zeggen dat het dit jaar goeie wijn zal zijn!
Toch fijn als de vakantie zo meevalt , niet?
Geniet nog maar na van die mooie trip.
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 17-10-12

Reageren op dit commentaar

Ja..je vindt soms nog zo van die plekjes..onverwachts mooi en vooral genieten! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-10-12

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje.
Je weet de mooie plekjes wel te vinden en het weer zat ook mee hé.

Gepost door: Rene | 17-10-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.