21-10-12

Het is het seizoen ...

Ingrediënten : eerst en vooral : veel geduld, eerst om te plukken en dan om klaar te maken.

Na het wassen de rozebottels in een ruime pan net onder water zetten en laten gaar koken, door een zeef duwen, zodat alle pitten eruit zijn! Bereiden zoals gelei, zelfde verhouding van sap met suiker. Deze rozebottels ben ik in het bos gaan plukken, het zijn kleine vruchten. De vruchten van de hondsroos - rosa canina (of duinenroos) zijn groter en gemakkelijker om te verwerken maar komen hier niet zoveel voor in de natuur.

Collage rozebottel.jpg

19:24 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Eten en drinken, Tuin, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) | Tags: natuur, hondsroos, gelei, rozebottels

Commentaren

Ziet er hééééél lekker uit, Chrisje !
Lie(f)s.
@Commentaar geven op Filips blog is weer normaal, wellicht dankzij jou ! Dankjewel, Chrisje.

Gepost door: Lies | 21-10-12

Reageren op dit commentaar

zou wel een potje willen, maar ik heb helaas geen geduld

Gepost door: liliane | 21-10-12

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje.
Dat ziet er wel lekker uit,maar het vraagt ook wel veel werk en geduld.
Fijne week nog.

Gepost door: Rene | 22-10-12

Reageren op dit commentaar

Chrisje een goede avond maatje. Wat heb ik mij geamuzeerd vandaag, en Charly ook, zo mooi weder. Hopelijk morgen ook zo weer. Want de winter sta voor de deur. En dan zijn de mooie liedjes voorbij.
Groetjes en later slaapzacht meisje.
Adriën

Gepost door: Adriën | 22-10-12

Reageren op dit commentaar

Dat is heerlijke gelei en ik heb het nu gemist dit jaar met opa in het ziekenhuis.Jammer,volgend jaar beter.

Gepost door: magda | 24-10-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.