25-10-12

Bladeren en nog eens bladeren ...

Het is de tijd van het jaar ... de bladeren vallen en de bomen worden kaal. Meestal wachten we tot na de eerste vorst om bladeren beginnen te ruimen. Na de droge en zonnige dagen van de voorbije week, dwarrelen de bladeren naar  beneden. Een mooi schouwspel, je wordt er helemaal rustig van. Maar ik dwaal af, bladeren opruimen nu!

Het is een vermoeiende bezigheid, je krijgt er helemaal warm van en zeer aan de rug en schouders maar saai is het helemaal niet : er is variatie genoeg : bladeren van de appelboom, notenboom, perenboom, plataan, witte abeel, en de bladeren van "buurmansboomdietekortbijonsstaat" willen absoluut op ons terras zijn ...

En nu ga ik verder bladeren opruimen ....

DSC_1937.JPG

DSC_1938.JPG

DSC_1949.JPG

DSC_1957.JPG

DSC_1959.JPG

DSC_1963.JPG

10:21 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Natuur, Tuin | Permalink | Commentaren (5) | Tags: herfst, natuur, bladeren, vrije tijd

Commentaren

Dag Chrisje.
Jij hebt bij jullie goed je handen vol met het opruimen van de bladeren,ik ben er hier ook mee bezig maar in mindere mate dan bij jullie.
Groetjes.

Gepost door: Rene | 25-10-12

Reageren op dit commentaar

'Natuur'schilderijtjes, Chrisje !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 25-10-12

Reageren op dit commentaar

Ja Chrisje het is hier ook zo met de bladeren, en het is een gans werk voor ze op te ruimen.En het is voor een paar maanden.
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 25-10-12

Reageren op dit commentaar

Ik wens jou veel succes met je werkje. Je kan het op dit moment vergelijken met dweilen met de kraan open.

Gepost door: Dreke | 25-10-12

Reageren op dit commentaar

Wat een variatie aan kleurtjes. Ik zou er een schaal meevullen en wat noten erbij leggen!! Doet me eraan denken dat de esdoorn op straat een massa gele bladeren heeft laten vallen. Morgen ga ik er wat oprapen en een herfst tafereeltje maken! dank voor de tip ,hihi!

Gepost door: magda | 26-10-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.