10-12-12

Hij staat er (eindelijk)...

Ik had het vorig jaar bij Intratuin in Halsteren gezien, die mooi versierde (jonge) berkenbomen, en was er helemaal weg van ... maar besloot vorig jaar toch noch de traditionele dennenboom te versieren. De den stond in de tuin tekort bij een andere boom. Het was een helse karwei met de lange, stevige wortels die ver onder het gras zaten. Hij heeft het drie weken overleefd in de eetkamer (met veel water), daarna kreeg hij een geschikter plek in de tuin. Ondertussen zou hij niet meer binnen kunnen want de natte zomer heeft hem deugd gedaan.

Dit jaar zou het een berk worden, maar hier in de streek staan weinig berken. Na veel zoek- en speurwerk is het deze jong eik geworden.

pagekerstmis.jpg

DSC_2604.JPG

Rond de takken zit een slinger van 350 led-lampjes. Ik had de slinger zoals een bolletje wol (voorzichtig) opgerold. Dit maakte het veel gemakkelijk om elk twijgje te omwikkelen met de lampjes. Als kerstversiering heb ik voor rood gekozen.

Het is even wennen, om na zoveel jaren van de traditie af te wijken, but I like it!

 

PS : Deze is een tweede poging, de eerste boom vond ik niet geslaagd, ik heb de lampjes er terug uit geprutst en ook de snoeitang erin gezet ... alle takken de houtkachel in. Na een nieuwe zoektocht in het naburige bos, eindelijk een exemplaar gevonden dat niet te hoog of te breed was, een mooie vertakking had. Met dank aan m'n geduldig ventje Zoenen voor het graaf- een zaagwerk.

21:04 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen | Permalink | Commentaren (8)

Commentaren

...wie stopt de 'trends' Chrisje...we worden beïnvloed van overal...het is smaak, fijne avond nog rené

Gepost door: rené vanoirbeek | 10-12-12

Reageren op dit commentaar

Ik vind het erg geslaagd en soms hang ik ook een leuke tak vol lichtjes maar ik hou het toch bij mijn (namaak)boom, die ik dan helemaal vol hang.Ik maak ook bloemstukjes en hier en door nog wat kerstdecoratie.

Gepost door: magda | 10-12-12

Reageren op dit commentaar

En mag dat dan zomaar? zijn die bomen niet van iemand? Ik zou het niet durven hoor..hele bomen uitgraven in het bos! :-)
Mijn boom staat ook..in de schuur haha heb 'm zondag gekocht..een mooie nordmannspar! Zonder kluit want ik heb voor die maat bomen toch geen plaats in m'n kleine stadstuintje. Hij is 2 meter hoog namelijk..en volgende week komt ie pas naar binnen! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 10-12-12

Reageren op dit commentaar

Ja hoor, dat mag want de bomen zijn onze eigendom. Groetjes

Gepost door: Chrisje | 11-12-12

Oooh! ik dacht al dat je op strooptocht geweest was in één of ander openbaar bos! :-)

Gepost door: mizzD | 11-12-12

wat is het weer gezellig bij jou, je blogje straalt een en al gezelligheid uit.
Tof om de gewone kerstboom eens te veranderen in een tak, (een heel goed idee, ik ga dat volgend jaar ook eens doen) nu staat er mijn kerstdecoratie al.
Het houten paard vind ik super, ooit in ver vervlogen tijden had ik zo een houten paard als speelgoed, ik was daar super gek op.
Maar ons vader heeft het in een opruim bui verbrand, ik ben daar nog altijd rouwig om. Groetjes

Gepost door: Emily | 11-12-12

Reageren op dit commentaar

Apart, Chrisje !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 11-12-12

Reageren op dit commentaar

Dat is een prachtig idee zo'n kersttak. Het staat heel mooi in je interieur.

Gepost door: emmy | 15-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.