30-01-13

Daar komt de lente ...

Alvast in de keuken van m'n ouders. Ik heb samen met m'n man gisteren een fris kleurtje op de muren gezet. Het kostte me heel wat moed om m'n keuze te maken in de decoratiezaak ... van oud roze naar java groen van Colores del Mundo.

Ik had toch een beetje plankenkoorts om de eerste borstelstreken op de muur te zetten. Gelukkig viel het in de smaak van m'n ouders, het was inderdaad iets helemaal anders ...

Papa week niet van m'n zijde en genoot van het zien werken, mama dommelde wat in ... en kwam met haar rollator af en toe een kijkje nemen en gaf wat instrukties (Knipogen, dat kan ze nog als de beste!) en ging terug haar bedje in.

Toen het werk bijna klaar was, en de meubels nog net niet op hun plaats stonden, hoorden we plots een oergil die door merg en been ging ... niet te doen, eerst schrokken we ons rot en daarna kregen we de slappe lach ... ocharme paps hond.

Het ADHD-rotverwende -veel te dikke -dominante - puberhondje zit overal aan, gaat met alle spullen binnen zijn bereik aan de haal (zelfs m'n natte verfborsten pikt hij mee) , was nu zo nieuwsgierig geweest en gaan snuffelen aan een open stopkontact (de beschermingsplaatjes hadden we verwijderd om te reinigen) ... oeps dat natte neusje kreeg een elektrische schok! Dat doet hij nooit weer, zeker weten. Als troost kreeg hij van paps een flink stuk salami en daarmee was dit euvel snel vergeten.

Tegen 18u30 was de klus geklaard, we waren trots op ons werk, samen klussen met m'n man lukt aardig, al wordt er af en toe wel eens duchtig overlegd Roepen!

Papa nodigde ons uit om samen te eten, we twijfelde eerst omdat het toch al een drukke dag voor hun geweest was, maar besloten dan toch om de tafel te dekken voor vier. Ze vonden het gezellig, samen eten in een opgefriste olijfgroene keuken ...

Plots stopte m'n moeder met eten en vroeg aan m'n man : "Hoelang denk je nog dat ik blijf leven?" Ik zag dat hij wat uit z'n lood geslagen was en dadelijk niet wist wat te zeggen ...

Tja, wat antwoord je op zo een (realistische, confronterende) vraag ... wij hopen nog heel lang.

Deze komen uit de tuin, dus kan de lente toch niet lang meer weg blijven, het is vandaag alvast 14 graden.

DSC_3179.JPG

09:50 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Familie, Natuur | Permalink | Commentaren (12) | Tags: natuur, digitale fotografie

Commentaren

Aggot, die hond! toch wel een gelukje dat ie het nog na kan vertellen hoor..je moet er toch niet aan denken..! En had híj het aan je man gevraagd, dat wat je moeder vroeg..!! je weet het maar nooit hè, hoe lang je nog hebt! ;-)
In ieder geval een mooi kleurtje..ik heb toevallig ook zoiets in de keuken. :-)
Ik moet hoognodig aan de slag in het halletje..maar dat zeg ik al jaren..heb geen flauw idee wat ik er wil..ben nog tevreden met wat er zít, maar dat raakt zo versleten..!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 30-01-13

Reageren op dit commentaar

...een soort 'klok' laat ons allen na het verdwijnen van de sneeuw, denken aan de lente...na mijn logje vandaag, nu jij en anderen waarschijnlijk ook wel...de natuur dikteert het gedrag van alles wat leeft denk ik dan...ook een keuken schilderen hoort bij de lente en het leven...groetjes van rené

Gepost door: rené vanoirbeek | 30-01-13

Reageren op dit commentaar

Sjiek van jullie, Chrisje ! Hopelijk mag je moeder 't javagroen verslijten, en jaaaaaren later nog het (alweer) nieuwe kleurtje op de muren zien.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 30-01-13

Reageren op dit commentaar

oei de lente zit bij jullie al flink te kriebelen.Om eerlijk te zijn ben ik ook bezig met allerlei klusjes op te knappen of dingen klaar te leggen die de klusjesman mag komen doen. Ik zou graag klaar zijn als het weer terug mooi is om er met de fiets op uit te trekken.
Hopelijk mogen je ouders nog lang genieten van het nieuwe kleurtje in hun keuken.

Gepost door: magda | 30-01-13

Reageren op dit commentaar

Chrisje dat is mooi dat bij jullie de lente daar al is. Endat jullie dat te samen heb gedaan. En vrijdag houden wij feest met ons Jeske , ze zal verschieten met ons feestje.Ik zeg altijd je moet genieten terwijl je hier nog bent meisje, en dat tracht ik dan ook te doen.
Groetjes dikke knuf xx
Adriën

Gepost door: Adriën | 30-01-13

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje,
Oei de lente al in het land wat zou dat mooi zijn als het weer zover was.Jullie hebben dat samen mooi opgelost bij je ouders,hoop dat ze lang kunnen genieten van dat mooie kleurtje op de muren.
Groetjes.

Gepost door: Rene | 31-01-13

Reageren op dit commentaar

Chrisje bedank voor u verjaardags wensen voor Jeske, we hebben een mooie dag gehad, het was prachtig. Wij hebben u in ons hart.
Groetjes
Adriën en Jeske

Gepost door: Adriën | 02-02-13

Reageren op dit commentaar

Chrisje ik wens je nog een fijne avond toe, ja we hebben ons goed geamuzeerd. Het was een heerlijk etentje.
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 03-02-13

Reageren op dit commentaar

Wat een tof verhaal, fijn dat je ouders zo een lieve dochter hebben. En grappig hoe de oudjes reageren, bij mijn ouders is het juist hetzelfde onze pa komt ook altijd zo kijken als je iets aan het doen bent, en moeder geeft haar commentaar op de achtergrond, grappig, groetjes

Gepost door: Emily | 04-02-13

Reageren op dit commentaar

Chrisje ik kom je nog een fijne avond toe wensen, wij hebben al veel van jullie gesproken.
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 04-02-13

Reageren op dit commentaar

Chrisje goede avond. Alle wij hebben ook goed nieuws , de bloedwaarden van Jeske haar kanker is veel verbeterd. Ze zijn van 160 naar 60 gekomen goed he.
Wij wensen u verder nog een goede avond toe
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 06-02-13

Reageren op dit commentaar

hoi kriske,dit verhaal is zo herkenbaar :-) onze duitse herder heeft dit ook eens gedaan,hij stak zijn tong tegen het stopcontact,man man heeft die ocharme gejankt...
Hoop dat je ouders nog lang mogen genieten van je werk.Weet wat het is hier zijn zowel de ouders als de schoonouders serieus op de sukkel.
Groetjes en tot binnenkort op het fietske :-)

Gepost door: kristine | 09-02-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.