08-02-13

Een dagje gegijzeld

Er zijn hier in de straat grote wegenwerken op komst, de nieuwe elektriciteitspalen liggen reeds klaar. De straat wordt heraangelegd, er komt een dubbel fietspad aan de overkant, het pleintje vlak voor ons huis dat nu parking en bushalte is, zal heraangelegd worden o.a. met banken en een rij bomen ... hopelijk komen er geen hangjongeren (met brommertjes) de banken bezetten. Tot nu toe was het hier een rustige buurt en erg handig om een bushalte vlak voor de deur te hebben, om het uur richting Tienen en Diest. Ik verkies het Limburgse St Truiden om te winkelen en die verbinding is er niet, tenzij de belbus. Dus neem ik de auto of tijdens de zomermaanden mijn fietsje ...

Verder komt er gescheiden afvoer, ééntje voor het regenwater, ééntje voor het afvalwater. Dat wordt voor ons ook graven tot aan de straat.

Vandaag kwamen ze een indrukwekkende afsluitpomp plaatsen van de nieuwe waterleiding ... vlak voor onze inrit. We kregen een brief in de bus om ons te verwittigen van dit ongemak : een dag zonder stromend water en de oprit afgesloten. Ik moest nu niet dringend weg, maar had er toch een ongemakkelijk gevoel bij. De dikke laag modder en een hoop stenen konden me echt niet bekoren. De winterse buien hebben het werk af en toe stilgelegd, de werkmannen gaan in hun auto zitten als er een drup valt, met deze koude erbij hadden ze groot gelijk.

een dag zonder water.jpg

update : ze hebben tot 22u gewerkt om de pomp aan te sluiten. Toen hadden we terug stromend water.

09:32 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: wegenwerken, waterleidingen, winterweer

Commentaren

tot 22h gewerkt in de koude...

daar heb ik bewondering voor..

tegenwoordig heb je ook al hang-ouderen, dubbel opletten dus..

prettige dag

Gepost door: willy | 08-02-13

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje,
Grote werkzaamheden bij jullie voor de deur en dan ook nog bij dit weer,brengt veel rotzooi en modder mee.
Hopelijk ga je niet teveel last hebben van hangjongeren als die parking eens klaar is.Als alles klaar is zal het allemaal ook netjes en mooi ogen in jullie straat.
Groetjes.

Gepost door: Rene | 08-02-13

Reageren op dit commentaar

Ja..willy heeft gelijk..hier in het winkelcentrum hebben ze behoorlijke overlast van de hangouderen hoor..die zetten de hele boel af met hun scootmobiels hehe. Maar ze maken niet zoveel herrie als hangjongeren, dat scheelt.En daar bij jullie kunnen ze geen gratis koffie bij de AlbertHeijn halen om het nóg gezelliger te maken hè hahahaa!
Ik vind het waardeloos, als werken je normale gang van zaken in de war sturen..je hoéfde niet weg, maar wat als je per ongeluk gevallen en iets gebroken had..had de ambulance dan tot de deur kunnen komen? Hier zetten die schilders gewoon hun steigers pal voor de deuren..ik vond het echt niet kunnen hoor!
Hopelijk is de overlast snel voorbij..en vallen de veranderingen mee.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08-02-13

Reageren op dit commentaar

Te hopen dat de werken niet te lang aanslepen.

Gepost door: bea | 08-02-13

Reageren op dit commentaar

Plezant is wel anders, zeker met deze weersomstandigheden.

Gepost door: André (Dreke) | 08-02-13

Reageren op dit commentaar

Ja Chrisje dat is wel niet plezant he zo voor jou deur.Hopelijk duur het niet zo lang, en dat alles rustig mag zijn.
Wij zijn al paar dagen bezig met dia's van vroegere reizen te bekijken en op pc te plaatsen, en uitkijken naar waar we dit jaar gaan en we denken Oostenrijk Tirol. En we denken einde van juni. Dat is wel het plezante als je in pencioen bent he.Dan ga je wanneer je het past.Vroeger was het met de caravan en nu is het op hotel, dat is het verschil. We kijken er naar uit. Wij wensen jullie nog een mooi weekend toe.
Vele groetjes en dikke knuffelxx
Adriën

Gepost door: Adriën | 08-02-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.