09-02-13

Opnieuw jonge ouders ?


Het is nu zeker, de kooikerteefjes (van Altforserhof) Roosje en Mira zijn zwanger. Ze zijn 4 weken ver, nog 4 te gaan. De teefjes krijgen alle rust die ze nodig hebben om hun zwangerschap goed door te komen. Wordt Roosje of Mira de mams van onze pup ... de natuur beslist. De stoere vader is Cito, één van de prachtige reuen van Altforserhof.(KLIK)

Als het goed zit, kunnen we de bevalling (begin maart) volgen via Live Streaming. We hopen vanharte dat alles goed gaat met de teefjes en de pups, maar de natuur heeft soms rare grillen en daar houden we ook rekening mee.

Door de komst van een puppie worden we dit voorjaar terug 'jonge ouders' ... hopelijk wordt het géén huilpuppie en ik zou de eerste niet zijn die op een campingbed langs de puppiebench slaaptLachen.

Jullie horen het wel ...Knipogen.

Mira en Roos..JPG

De trotse paps CitoStoer.

Cito (vader van de puppie).JPG

Deze beide foto's zijn eigendom van de Altforsterhof-kennel in Altforst. Nog meer prachtige foto's kan je vinden op de goedgevulde website.

De puppies worden in de woonkamer geboren. Het teefje krijgt tijdens de bevalling de ondersteuning van de baasjes die alles mee in goede banen leiden. De puppies groeien binnenshuis op en krijgen kraambezoek van de andere roedelhonden.

Uniek om mee te maken, een roedel van een 10tal kooikers die in harmonie binnenshuis samenleven. We gingen er tijdens de kerstvakantie op bezoek om kennis te maken, en vertrokken met tegenzin naar huis. De honden vonden het superleuk dat er (vreemd) bezoek kwam en wij genoten van hun aanwezigheid in de sfeervol (kerst) versierde woonkamer. Roosje kwam op de bank bij me zittenZoenen, vlak tegen me aan. Ze heeft de blik van Kelly. Mira was (toen) aktiever en ravotte onbevangen met de andere teefjes.

De reportage van Dogs101 werd in Altforst opgenomen.

Wordt vervolgd ....

08:49 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren, Natuur | Permalink | Commentaren (8)

Commentaren

Toch spannend om naar uit te kijken.

;-)

Gepost door: ms | 09-02-13

Reageren op dit commentaar

't Wordt nog een spannende maand, Chrisje...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 09-02-13

Reageren op dit commentaar

Chrisje dat is spannend we kijken er naar uit, en voor u nog spannerder.Nog een goede avond meisje.
Groetjes en een warme knuffel.
Adriën

Gepost door: Adriën | 09-02-13

Reageren op dit commentaar

Hihi ,wie is er hier in verwachting? Jullie kijken er met spanning naar uit hé!
Dat verhaal van de poes en de muizen. Tja hier is er ook zo'n luie poes. Ik denk dat ze zelf zou weglopen als ze muizen ziet ;-)

Gepost door: magda | 09-02-13

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje.
Het zal een spannende maand worden vermoed ik,maar voor jullie nog spannender het is wel knap dat je de bevalling kunt volgen via live streaming maar wij duimen met je mee dat alles goed zal gaan...
Groetjes.

Gepost door: Rene | 10-02-13

Reageren op dit commentaar

...een hondenleven is in dit geval aan te raden Chrisje..fijn week-end rené

Gepost door: rené vanoirbeek | 10-02-13

Reageren op dit commentaar

Oh..spannend hoor! :-)
Ik had dat trouwens ook toen Lennox overleden was en we bij de fokkers van Axel op bezoek gingen..dat één hond daar me echt opzocht en bij me kwam liggen ( op een gegeven moment zelfs zijn kop op m'n schoot) en dat ik 'm veel op Lennox vond lijken. Axel was toen nog niet geboren, maar die hond, George, was zijn bompa! :-)
Ik heb trouwens nooit op een stretcher naast de bench gelegen hoor..die bench hadden we meteen al op de slaapkamer gezet haha.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 10-02-13

Reageren op dit commentaar

Wat een leuk vooruitzicht, het zijn prachtige honden!

Gepost door: bea | 11-02-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.