11-02-13

Een gat in de markt?

De krokusvakantie is begonnen, zonder de aangekondigde sneeuw. Voor de kleinkinderen hier in de buurt zou dat superleuk geweest zijn maar er is geen vlokje gevallen. Ik lees op facebook dat er in het westen van het land 10cm ligt, is niet eerlijk verdeeld! De kleinkinderen die in de Noorderkempen wonen hebben sneeuwpoppen zat ... er staan er 5 in de tuin.

bedtimes.JPG

Voor mezelf maakt het niet veel uit. Maandag is poets- opruim- wasdag, en heb net de strijd tegen de donsdeken overtrek weer eens overleefd. Mijn wekelijkse workout ... met m'n veel te korte armpjes kan ik het bijna niet de baas. Dat er nog niets nieuws voor 'uitgevonden' is blijft me elke week weer verbazen ... iets met knopen, ritssluiting enz ... Het is telkens zweten.

Ik heb een 2 persoons dekbed, heb het ook wel een tijd geprobeerd met 2 aparte donsdekens (1 persoons) zoals je in Oostenrijk, maar dit bleek ook niet de oplossing, moet je 2 maal donsdeken eruit en een nieuw erin ... en vermits ik een woelwater ben lag het smalle donsdeken altijd langs het bed op de grond. Dat is ook niet de bedoeling, vooral 's winters zeker niet.

Dus moest er iemand zich geroepen voelen om deze huishoudelijke taak een stuk aangenamer te maken ... ik ben jullie eerste klant.

bed voor blog.JPG

12:16 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Familie, Natuur | Permalink | Commentaren (8) | Tags: donsdeken, huishouden, winter, sneeuw

Commentaren

Blijkbaar heb ik er minder moeite mee dan jij, Chrisje, maar het blijft een hele klus !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 11-02-13

Reageren op dit commentaar

hihihi wij hebben ook eens even ( wat zeg ik héél even) aparte dekbedden gehad, en tegelijkertijd ook twee aparte matrasjes maar wel in ons eigen vertrouwde tweepersoonsbed, Doch, dit heeft ook bij ons niet lang stand gehouden . reden ? ... hum, dat was telkens een veel te lang 'gewroet' ... ;-)


PS: pfffff dat mooie witte van vanmorgen in het westen van het land veranderde in De Panne inmiddels al naar een vuile blubber. Naomi belde net dat het nu volop in Gent zou sneeuwen ...
Wie weet komt het jullie kant nog uit ... :-)

Goed voor de kleinkinderen... :-)Dà-aaaaaaaaaaaaaag ... :-)

Gepost door: Klaverke | 11-02-13

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje,
Ik moet altijd mee helpen als het om het dekbed gaat het is in ieder geval een hele bedoening.Ik heb me warm aangedaan en ga nu wandelen,het sneeuwt heel lichtjes...
Groetjes.

Gepost door: Rene | 11-02-13

Reageren op dit commentaar

Chrisje goede namiddag, ja Jeske of mijn dochter moet mij wel daar bij helpen dat is een zware karwei.
Alleen is dat bijna niet te doen.Hier was de sneeuw van morgen 5 cm dik. En de kinderen stoeien erin hoor. Ik wens je nog een goede avond toe meisje. We denken veel aan jullie.
Groetjes dikke knuf xx
Adriën

Gepost door: Adriën | 11-02-13

Reageren op dit commentaar

Hier twee éénpersoons hoor..altijd gehad en zéér gewaardeerd..niemand die je dekbed wegtrekt gedurende de nacht.
Had ook altijd moeite met die hoezen verwisselen, totdat ik van een nicht ( die ook niet de grootste is) een tip kreeg..dekbedhoes half binnestebuiten keren, beide handen erin en via de punten de punten van het dekbed pakken die bovenin moeten komen te zitten, nu het dekbed in de hoes trekken en zo de hoes weer met de goede kant buiten krijgen..de zwaartekracht vervolgens het werk laten doen, zodat de hoes over de rest van het dekbed 'valt'. De onderste punten goed in de hoeken stoppen en klaar. Als je de truc eenmaal doorhebt gaat het heel gemakkelijk..met éénpersoons dekbedden dan..doe zo het tweepersoonsdekbed van m'n vader ook voor hem en dat is wel iets lastiger met die korte armpjes van mij..maar het gaat wél. Succces! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 11-02-13

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje!

Hier ook veel te korte armpjes en benen ook grrr
Zit met het donsdeken ook in oorlog , telkens weer!
Al hoewel wij ieder onze eigen matras hebben had ik ook graag dat ieder zijn eigen dekbed had maar dat zag mijn man niet zitten (hmmmm liggen!)
Ik zou het gedaan hebben omdat het dan tenminste makkelijker ging om een dons in het laken te steken!!! maar neen dus!!!
Een zeer goede uitvinding zouden ze daar zeker moeten voor vinden!!!!!! duimen!!!!!
Wens je nog een gezellige avond en hier is het weer lichtjes aan het sneeuwen maar hij blijft niet liggen!!!!spijtig!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 11-02-13

Reageren op dit commentaar

Misschien kan ik een tip geven. Ik kocht indertijd in Ikea een groot donsovertrek .En wat constateerde ik? Aan de twee uithoeken bovenaan was een stuk niet dichtgenaaid.

Je stopt je donsdeken in de overtrek,zorg dat je de uiteinden (kant voeteneinde) goed steekt ,schudt dan met je dekbed +overtrek tot de overtrek tot boven is geraakt en dan kun je zo in die open uiteinden je hand steken en je dekbed goed schikken.Zo gaat het verversen van de overtrekken een stuk gemakkelijker. Dus begin maar je overtrek bovenaan een stukje los te maken ,hahaha!

Gepost door: magda | 12-02-13

Reageren op dit commentaar

oei ik ben niet duidelijk genoeg:...schudt dan met je dekbed+overtrek tot het donsdeken( ipv overtrek) tot boven is geraakt en dan...

Gepost door: magda | 12-02-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.