14-02-13

Eens iets anders op de menu ....

KnipselVenkel.JPG

Vandaag heb ik een venkel soepje gemaakt. Het staat hier niet vaak op de menu omdat ik deze groente regelmatig voorbijloop in de winkel. Niet iedereen houdt van de smaak, maar is best lekker als je het weet 'aan te kleden'.

Wat heb je nodig?

2 venkelstruiken (of knollen .. hoe noem je dit eigenlijk?)

1 grote ui/ wat bleekselder/1 preistengel

3 blokjes visbouillon

Peper/zout

Eventueel zure room, afgekruid met zwarte peper.

 

Stoof de ui in wat olijfolie, voeg daarna de in stukken gesneden venkel/prei/selder toe. Laat even zweten, voeg voldoende water en de visbouillonblokjes toe.

Laat mals koken en mix fijn met de staafmixer. Kruid af, voeg eventueel een toefje zure room toe in het bord.

Ik vind dit een lekker soepje maar niet voor alle dagen.

Smakelijk en Happy Valentine voor iedereen Zoenen.

13:11 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Eten en drinken, Tuin | Permalink | Commentaren (7) | Tags: venkel, koken, soep

Commentaren

Dag Chrisje
We hebben deze soep al verschillende keren kunnen proeven,ze is heel lekker maar zoals je zegt niet voor alle dagen te eten...
Ook een fijne valentijn.

Gepost door: Rene | 14-02-13

Reageren op dit commentaar

Ja, het is raar, ben gek op alles wat naar anijs smaakt, maar venkelknollen ( dacht ik dat het was), wat daar toch ook naar smaakt, heb ik nog nooit zelf klaargemaakt en ik denk eigenlijk dat ik het sowieso nog nooit op heb! Misschien toch eens proberen! :-) dit recept is in ieder geval niet zo moeilijk voor zo'n slechte kok als ik! ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 14-02-13

Reageren op dit commentaar

ps. hier net hetzelfde weer..brrr was niks om er met Axel door te moeten hoor!

Gepost door: mizzD | 14-02-13

Dag Chrisje!

Bij ons zeggen ze gewoon venkel maar kan ook venkelknol gezegt worden!
Mijn papa zaait ze elk jaar en heeft er een hele massa van, als ze gelukt zijn in het opgroeien!!
Lekkere groenten maar de smaak lust niet iedereen even graag ik weet het maar als ik ze aanbak en dan tomaatjes bij met peper en zout en wat goeie boter of culinaire room met aardappelen en koteletten da is dat reuze lekker zelfs aardappelpuree met venkel is zalig om te eten
Ben, benieuwd of je soep geslaagd is!

Nog een fijne valentijn
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 14-02-13

Reageren op dit commentaar

Hier wordt venkel regelmatig gegeten. Niet als soep maar gewoon rauw in een slaatje, heel lekker en fris van smaak.

Gepost door: bea | 14-02-13

Reageren op dit commentaar

ik gebruik venkel als groente
nooit soep er mee gemaakt
dat verandert nu :)

Gepost door: This is Belgium | 14-02-13

Reageren op dit commentaar

'k Hou niet van anijs, Chrisje, dus ook niet van venkel...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 14-02-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.