17-02-13

Onder meisjes ...

Vrijdagnamiddag had ik een zware missie ... samen met de kleindochters feestkleding gaan uitkiezen. Ik had er me al de hele week op verheugd, samen met Astrid bijna 4j en Elise, net 7 j geworden, op pad te gaan.

Gelukkig had de mama verlof om dit alles in goede banen te lei(ij)den. Op het programma stond kleding voor de doop van beide meisjes en dan een feestjurkje voor de eerste communie van de oudste.

We hadden een winkel uitgekozen waar nogal veel merken zijn, want met die 2 kapoenen de stad doortrekken daar hadden we niet zo een zin in. Tot een ijsjesbar ergens in de stad zou nog lukken maar verder hebben we niet veel argumenten die zwaar genoeg doorwegen.

Toen ik de kleurrijke kleding in de rekken zag hangen, werd ik even duizelig .... zoveel kleur, zoveel combinaties jurken, rokjes, broeken ... dit ging niet gemakkelijk worden. Met veel enthousiasme kwamen ze al snel met elke hun uitgekozen (zo opzichtelijk mogelijk) kledingsstuk, aanrennen ... dit ging snel ... dacht ik toen ... maar aan hun mama's reactie te zien ... moest er onderhandelt worden.

Toen we bijna 2u later nog stonden te kiezen, aanpassen, andere combinatie, een traantje wegpinken, andere kleur, andere maat ... er lag al snel een hele hoop kleurrijke spulletjes in het pashokje. Maar HET jurkje (nog) niet.

De vriendelijke, geduldige verkoopster had haar handen vol maar bleeft geduldig alle gedachtenkronkels van de meiden (mama en oma) volgen. Waarvoor dank, het enige rustpunt in dit warrig gebeuren. Elise zuchte : ik weet wel wat ik wil, maar zie het niet direct hangen ... eeuuuhhh ... Onbeslist.

Toen we dachten eruit te zijn, en Elise in het prachtige ecru jurkje voor de spiegel stond mooi te wezen, veranderde kleindochter plots van gedacht, ze zou toch voor wit gaan, ohh nee ... dit was het slechts mogelijke scenario want wit staat haar helemaal niet wegens haar blanke velletje. Maar ik volg haar gedachtengang wel : bij een communie hoort een WIT jurkje .....

Ik was helemaal weg van het ecru-jurkje met bijpassende diadeem en een kleine gehaakte bolero, maar zij moet het dragen ... dus werd het een eenvoudig wit jurkje.

Voor de doopkleding kozen ze voor rose, meisjes hé. Deze jurkjes kunnen ze tijdens de zomer verder afdragen.

Foto's volgen ... de doop is op 17 maart en de eerste communie op 9 mei.

Ik ben meter van Elise, en m'n man is peter van Astrid en we moeten onze tekst nog schrijven/leren voor de doop.

HELP !

Van al dit shoppen, hadden we een grote dorst gekregen. We sloten de namiddag af met een pannenkoek nadat we in de Basiliek van Scherpenheuvel een kaarsje aangestoken hadden. Met de gezamelijke wens dat peet (mijn moeder en hun overgrootmoeder) minder pijn zou hebben ...

22:09 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Familie, kleinkinderen, Shoppen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: communie, doop, kleding, shoppen

Commentaren

Dag Chrisje,
Met je kleindochters shoppen gaan om feestkledij te kopen zal niet van leien dakje zijn gegaan,ook de moeder zal haar zegje moeten doen.Maar Elise die weet ook wat mooi is je moet de jeugd niet onderschatten.
Groetjes.

Gepost door: René | 18-02-13

Reageren op dit commentaar

Chrisje een goede avond meisje. Alle er komen mooie dagen om naar uit te kijken, en ons Chrisje leefd er voorzeker al naar toe. En het zal er raper zijn of je denkt.Ik kijk er al naar uit achter de foto's van de klederen voor de kinderen. En moet ons Chrisje ook in het nieuw zijn ha ha.
groetjes en dikke knuf xx
Adriën

Gepost door: Adriën | 18-02-13

Reageren op dit commentaar

O Ik wacht op de foto's! Maar shoppen is vermoeiend hé!!

Gepost door: magda | 18-02-13

Reageren op dit commentaar

Oh oh..dat zou zo hélemaal niks voor mij zijn..ik heb echt niks met dat soort gefrut in zo'n kledingwinkel hehe. Heb geen kleinkinderen, maar jongetjes zouden meer mijn ding geweest zijn qua kleding uitzoeken en zo hoor haha!
Maar ze zullen er ongetwijfeld heel mooi uitzien..én naar hun eigen keuze...dat zal extra goed voelen denk ik! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 19-02-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.