24-02-13

Hallo hallo ...

Een ganse (hectische) week zonder bloggen ... de dagen vliegen voorbij.

De hond van papa was deze week wel heel ondeugend geweest, hij had 'iets' vreemds in z'n maag zitten en moest dringend geopereerd worden, dit 'vreemd' ding had ook op 2 plaatsen z'n darmen geperforeerd ... het werd een gevaarlijke spoedoperatie gezien de darmbloedingen.

Hij verbleef 2 dagen bij de dierenarts en daarna nog eens 2 dagen bij mij 'in recovery' , het waren spannende dagen : zouden de darmpjes terug opgang komen ... en zou hij zo een helse ingreep goed doorstaan.

Gezien z'n jonge leeftijd wordt een volledig herstel verwacht.

Voor ons waren het 2 korte nachten omdat de hond onrustig was en dat wij in 't oog moesten houden dat hij de draadjes niet zou gaan losbijten. Gelukkig viel dit mee, hij likt af en toe wel eens maar niet dat we een kraag moeten aandoen.

Vandaag (zondagavond) heb ik hem bij z'n baasje afgeleverd. Hij was er niet echt 'kapot' van om terug thuis te zijn, ik had een vrolijkere hereniging verwacht, maar dit wijst erop dat hij nog niet terug de oude is. De gelukkige reactie kwam alléén van baasje kant, met natte ogen ...

Kasper krijgt nu nog dagelijks 2 pijnstillers met ontstekingsremmers. Oh ja, en wat zat er in z'n maagje : een plat gebeten, plastieken ampule (die m'n moeder dagelijks gebruikt bij het aerosolapparaat). Vermoedelijk zijn de darmperforaties veroorzaakt door een ander, scherper vreemd voorwerp dat z'n lichaam al verlaten heeft.

Knipsel.JPG

Zo één van deze, het platgebeten uiteinde vormde een weerhaak in z'n maag. Dit was duidelijk op de foto te zien.

DSC00651.JPG

Een nog bevende Kasper, herstelt moeizaam van een zware ingreep. Omdat hij steeds beeft hebben we hem z'n 'winterfrakske' aangetrokken, zo kan hij ook niet bijten aan de draadjes.

19:22 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren, Vriendschap | Permalink | Commentaren (7) | Tags: huisdier, operatie, kasper

Commentaren

He gelukkig, dat gaat al weer de goede kant op!! Niet leuk zoiets, maar toch......


Fijne week.


Lieve groetjes van Thea ♥

Gepost door: Thea | 24-02-13

Reageren op dit commentaar

Chrisje ik ben blij dat ik weer iets kan lezen van jou. Ik dacht dat je ziek was.
Ja het is nog best dat er dokters bestaan, anders zijn de beestjes eraan. Ja van onze charly moeten wij ook zeer oppassen , hij eet ook van alles op.
Maar hij weet het hoor, hij komt het brengen en kijk je niet direct dan eet hij het op.
Groetjes en dikke knuf xx
Adriën

Gepost door: Adriën | 24-02-13

Reageren op dit commentaar

Recovery, Chrisje..., moet goed zijn bij jou...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 24-02-13

Reageren op dit commentaar

Dat is minder goed nieuws. Gelukkig gaat het terug beter met Kasper en hopelijk is hij snel weer helemaal de ouwe. Een mens zou ogen op zijn gat moeten hebben, hondjes halen soms even gevaarlijke streken uit als kleine kinderen.

Gepost door: bea | 24-02-13

Reageren op dit commentaar

Oei oei.. die Kaspertje toch..dat is 'm niet goed bekomen dus. Tja..je hebt van die beestjes die alles opvreten wat ze voor de bek komt hè..en dan kun je behoorlijk pech hebben. Hopelijk knapt die doerak snel weer op. Er mee geleerd hebben zal ie niet..dat begrijpen die beesten niet hè, dat ie het zelf kan voorkomen door niks meer op te eten wat niet voor hem bestend is. Baasjes moeten hun spullen goed in de gaten houden. ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 24-02-13

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje,
Maar goed dat het allemaal goed is gekomen arme Kasper.
Wat men toch aan de hand kan krijgen hé...Wensen Kasper een spoedig herstel.
Groetjes.

Gepost door: Rene | 25-02-13

Reageren op dit commentaar

oei ik hoop dat Kasper ondertussen aan de beterhand is . Dat is wel even schrikken en ik kan best geloven dat het angstig afwachten was.

Gepost door: magda | 26-02-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.