13-03-13

En dan kwam de sneeuw terug ... en ook de puppies.

Na een paar mooie lentedagen, viel er een pak sneeuw uit de lucht, een heuse sneeuwstorm ... op de terrastafel lag een laag van bijna 25cm. De lentebloeiers kregen het hard te verduren. Op de foto zag je nog net de narcis boven de sneeuw uitsteken, een uurtje later was ze helemaal ondergesneeuwd.

DSC_3489.JPG

Vorige donderdag, in alle vroegte, schonk Roosje het leven aan 2 (reuzegrote) reutjes, het gaat goed met de zorgzame mams en haar zonen.

Gisteren (dinsdagavond) zette Mira 7 pups op de wereld, 4 teefjes en 3 reutjes ... het was eerst wat afwachten en rond 18.00 kwam de bevalling op gang en zo rond 22.00u  liet het 7e en laatste teefje zich zien ...

Mira doet het goed, een paar pups zijn wat kleiner en vragen wat extra aandacht van de baasjes, er wordt verwacht dat niet iedereen het zal halen ... daarom later meer hierover in een uitgebreid verslagje met foto's van het nest.

Welke pup mijn maatje zal worden ... heb ik nog niet beslist ... diep in m'n binnenste misschien wel ... maar ik wacht nog af  ... er kan nog veel misgaan ... zo gaat dat in de natuur eenmaal.

 

08:58 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Huisdieren, Natuur | Permalink | Commentaren (2) | Tags: winter, sneeuw, puppies, kooikers

Commentaren

Sjeee...wat een sneeuw zeg! Hier echt niks hoor!
En YES! de puppies zijn geboren! van harte aan de trotse mama's..die krijgen het nu goed druk hè! :-)
Bij Axel in het nestjes waren maar drie hondjes, alledrie reutjes..en na 5 dagen overleed er daar ook nog eentje van..dus ja, het kan nog misgaan. Ik denk dat jij weer voor een teefje gaat? Ben heel benieuwd naar de foto's straks hoor..zó schattig hè, die kleintjes!:-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 13-03-13

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje
Ja we zijn weer goed bedeeld wat sneeuw betreft en dan die koude wind daarbij het was echt guur weer.Volg gewoon je gevoel wat betreft welke pup het gaat worden...
Groetjes.

Gepost door: Rene | 13-03-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.