21-03-13

Over kooikerteefjes ... nestjes ... puppies ... vreugde en ook verdriet

De hoogzwangere teefjes Mira en Roosje bij de dierenarts hadden jullie al gezien in een vorig postje. Een paar dagen na de echografie, beviel Roosje van 2 reuen, echte kanjers ... en o zo mooi!

Op 12 maart beviel Mira van 7 pups, maar zoals dat in de natuur gaat : er zijn sterke genen maar ook zwakke en 2 pups haalden de eerste dagen niet. We gingen op weg met 6 pups.

Het was een bont gezelschap met hoge knuffelwaarde : een piraatje, mooi gevlekte in alle mogelijke vormen, en uniek : een gans wit kooikerteefje (mooie tekening aan het hoofdje, het lijfje wit ... whow ... ik zag het al helemaal voor me) Helaas moesten we een paar dagen later ook afscheid nemen van het witteke ... ze zonderde zich af, at niet meer en had obstipatie.

Nu zijn we goed op weg met 3 teefjes en 2 reutjes : een paar foto's (zijn alle eigendom van de Altforsterkennel) met grote Ooohhhh... gehalte.

De teefjes 1 week oud (of jong) :

teefjes van mira op 19 maart 20013.JPG

Eéntje heeft een streepje voor en zal onze .???... worden!

Een foto van al de puppies (Mira, Roosje) Zoals jullie kunnen zien, zijn er 2 dikzakken bij, die zijn een paar dagen ouder en liggen alleen aan de bar bij Roosje.

alle kooikers voorjaar 2013.JPG

Hieronder Mira met al de kooikerpups, het zijn echte huishonden en de pups worden indien nodig bij een andere net bevallen teef gelegd. De teefjes bevallen in woon- of slaapkamer (hangt van het moment van de dag af) en proberen 's nachts wel eens met de kroost te verhuizen van de werpkist naar de bank of baasjes bed.

fotoshoot mira met de puppies.JPG

21:29 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren | Permalink | Commentaren (5) | Tags: kooiker, huisdier, dierenrassen, natuur

Commentaren

En jij zit te springen van ongeduld hé!!

Gepost door: magda | 21-03-13

Reageren op dit commentaar

Welk ga je nemen, een bruin of een zwart, of zijn er ook bruin en zwart bij?

Gepost door: liliane | 21-03-13

Reageren op dit commentaar

Het zijn prachtpups!! En die met dat streepje komt bij jullie? Axel had een pijltje haha..maar leek verder zóveel op z'n broertje dat ik niet eens zelf kon kiezen hoor. Het maakte me helemaal niet uit ook..áls ie maar lief was..en dat wás ie..uiteindelijk! hehe.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 21-03-13

Reageren op dit commentaar

Mooi!

Gepost door: bea | 22-03-13

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje,
O mooi om naar te kijken,moeilijke keuze zou ik zeggen...
Groetjes.

Gepost door: Rene | 22-03-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.