31-03-13

We kozen een teefje en ze noemt Flora!

En toen was het puppy-dag : Al een uur op voorhand kwamen we in Altforst aan, we wilden er zeker op tijd zijn. Het is twee uurtjes rijden naar het Land van Maas en Waal.

Op zaterdag 30 maart werden we tussen 14 en 16u verwacht in de Altforsterhof voor de puppy-dag.

Bij aankomst werden we hartelijk verwelkomt, maakten kennis met de andere families op de wachtlijst, dronken samen koffie en aten lekker krentenbrood.

Ik had al wel gehoord van mensen die ergens een pup 'besteld' hadden dat ze het nest niet mochten bezoeken, en dat ze een pup kregen 'toegewezen' ... zonder het nest te mogen zien, enz... ik vond dit toen niet echt 'open' naar de nieuwe eigenaars toe, die toch heel wat betalen voor een raspup.

In de Altforsterkennel verloopt alles transparant, je krijgt een realistisch beeld van het fokken, en de grillen van de natuur. Pups kunnen ook dood gaan, de sterkste genen overleven en zo hoort het.

Er een wachtlijst en in volgorde van inschrijving mocht je een pup uitkiezen. Wij konden als eerste kiezen uit de teefjes.

Er waren 3 teefjes in het nest van Mira ... alle drie even mooi ... eentje had van in het begin toch een streepje voor. Wij hebben op gevoel gekozen en dit was voor ons beiden hetzelfde teefje. Dan mochten we voor het eerst ons hondje knuffelen, eerst wat onwennig en voorzichtig. Later volop keuren en betasten, de kleine uk weerde zich flink toen ik ze op haar rugje legde om te strelen ... pit heeft ze onze kleine Flora.

Toen was het tijd voor een overheerlijke, zelfgemaakte soep, gevolgd door een  koude visschotel, belegde broodjes, gevulde (paas)eieren en als afsluiter verse fruitsalade. Dat smaakte!

Tijdens de maaltijd, lagen de pups te drinken bij hun mams. Zo keerde de rust weer, want de teefjes kregen stress met zoveel bezoekers. De teefjes waren zeer lief en lieten zonder probleem toe dat de pups naar hun respectievelijke baasjes gingen voor een knuffelmoment. Aan het heen en weer rennen, zweten en hijgen zag je dat ze bezorgd waren over hun kroost.

Tussendoor kregen we veel info. ivm de opvoeding van de pup, de eerste voeding, staaltjes van voeding en een speeltje. Ik liet een klein dekentje en knuffel achter in de werpkist, dit komt later met de pup mee als troost (nestgeur).

Hoe leuk kan een namiddag zijn, alle families zaten te glunderen en smolten met hun pup op schoot.

Net voor het afscheid mochten we een laatste keer knuffelen.

Alle toekomstige baasjes reden huiswaarts ... naar België en Nederland.

Binnen een paar weken worden we terug verwacht voor een tweede puppy-dag ... tegen die tijd zijn de oogjes open en kunnen de pups op verkenning in de wijde wereld.

Dan zal de kleine Flora ons voor het eerst zien ...

puppydag op 30 maart.jpg

Sommige foto's zijn eigendom van de Altforsterkennel.

21:24 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

Jij smelt véél meer vandaag, Chrisje, dan het beste paasei...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 31-03-13

Reageren op dit commentaar

Aaach..het is die met het streepje geworden hè..een scheetje hoor! En ik heb ook zo'n foto van vriendlief met Axeltje..5 dagen oud en mama-hond zo bezorgd erbij met haar koppie..zó lief hè!
Echt een goede kennel..hadden wij toen ook in Tienen bij Ann!
Ik wens jullie nú alvast heel veel geluk met de kleine Flora!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 31-03-13

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje.
Prachtige collage met ook een prachtige uitleg over de toekomstige Flora.
Groetjes.

Gepost door: Rene | 01-04-13

Reageren op dit commentaar

Amaai ze maken er daar werk van in die kennel, tof voor de baasjes en de hondjes, groetjes

Gepost door: Emily | 03-04-13

Reageren op dit commentaar

Hallo Chris,

Toevallig (zoekend op kooiker foto's) kom ik zomaar op je blog terecht. We hebben elkaar in Altforst afgelopen weekend gezien. Niet gesproken - er was zoveel te zien en doen -, maar jullie foto's zijn erg leuk. Mooi om je verhalen (ik heb niet alles gelezen) zo te lezen. Hopelijk brengt Flora jullie alles wat je wenst. Ze is in elk geval prachtig en heeft letterlijk een streepje voor ;-)

Tot binnenkort weer bij de Altforsterhof, groeten,

Arrienne

Gepost door: Arrienne | 04-04-13

Reageren op dit commentaar

leuke blog ! groetjes van de "andere Belgen" :-)

Gepost door: sandra | 04-04-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.