12-05-13

Het dagboekje van Flora en Isis

Dag één ten huize ... een paar jaar geleden zou ik ten huize van Kelly geschreven hebben, maar niets blijft hetzelfde en dus is het (na 2,5 jaar) ten huize Flora en Isis geworden. Flora en Isis zijn Kooikerhonden.(klik)

We hadden afgesproken rond 10u in Altforst (klik) te zijn, na een onrustige nacht (ook toekomstige baasjes kunnen plankenkoorts hebben) vertrokken we al vroeg richting Nederland. Na de 3 puppy dagen en een kennismakingsgesprek vorig jaar, kennen we de route al beter. We moeten Eindhoven voorbij en ons gps systeem raakt er in de war en wij ook omdat we er de weg niet kenden. Ondertussen rijden we blindelings richting Altforst. Altforst is gelegen in Gelderland, in het land van Maas en Waal, is een rustig, landelijk dorpje met veel ruimte en mooie vergezichten.

Na de koffie en de nodige papierwinkel (bij Altforsterhof - klik) was het moment aangekomen om de hondjes in de auto te doen. Omdat het ruim 2u rijden is hadden voor elk een bench voorzien. De kleine Flora zette haar keeltje open toen we vertrokken, maar het duurde niet lang, we waren het dorpje nog niet uit of ze was rustig en dommelde in. Isis keek met een vragend blik ons aan, ze verliet na bijna 9j haar baasjes. Beetje heftig voor ons maar nog meer voor haar lieve baasjes ...

De autorit verliep rustig tot we ons dorp binnenreden, toen werd Flora wakker en begon terug luidkeels te huilen. De buurman was in z'n voortuin aan 't harken en keek nieuwsgiering toen hij ons zag en hoorde de oprit oprijden met de luidskeel huilende pup in de auto.

Mijn man en ik namen elk een hond uit de bench en liepen ermee naar de tuin, de dieren waren overgelukkig om in de frisse buitenlucht te zijn ... er werd gerend, geplast en een drolletje gedraaid. De kleine Flora achter Isis aan ... ze doet alles achterna, zelf gaan rollen in 'iets' dat Isis in het gras ontdekt had.

Dan gingen we naar binnen, voor de honden de allereerste keer ... snuffel, snuffel .... het ganse huis door.

We lieten ze hun gang gaan, ze kregen er alle tijd voor. We gaven ze fris water en een lekker hapje ... want we willen dat ze hun nieuwe thuis als leuk ervaren.

De namiddag kabbelde rustig door, regelmatig liet ik de meisjes naar buiten voor een plasje (vooral voor de pup). Isis heeft tijdens haar eerste dag alle banken uitgeprobeerd en ondertussen weten we welk haar favoriete plekje geworden is ; de bank in de veranda als de baasjes er zijn tenminste want als we tv kijken komt ze daar bij ons liggen. Ze heeft graag gezelschap.

De kleine Flora heeft de ganse tijd de kussens van de tuinmeubelen (die wegens de hevige regen voor het moment in de veranda liggen) gehusseld, ze vind het spannend die grote, zachte kussens die over haar vallen, gromt en blaft en kruipt eronderuit en begint opnieuw en als ze moe wordt, valt ze erop in slaap.

Rond 22u30 was het bench-moment aangebroken, de baasjes wilden naar bed en de meiden moesten er ook in, niet in ons bed wel te verstaan maar naar hun eigen plekje.

De pup had de nodige voedingen door de dag gekregen, Isis kreeg nog een klein hapje en toen gingen de benches dicht ... hopelijk voor een stille, rustige nacht want we waren wel moe na de feest van de vorige dag en de lange rit om de hondjes te gaan halen en dan een eerste spannende dag samen.

Geen van beiden gaf een kik, en heerlijk om te schrijven : het bleef rustig tot ik om 6u30 hun bench opendeed. Ze renden samen naar buiten, dolden op het natte gras en zaten naast mekaar te plassen en poepen. Wat een heerlijk slimme honden hebben we toch!

Onze eerste dag samen was een succes, Flora heeft van de ganse dag niet in huis gedaan, is super aanhankelijk en Isis is de zachtheid zelve ... we hebben genoten van onze nieuwe huisgenoten ... dat komt helemaal goed!

Ondertussen hebben we nacht 2 al gehad en ze hebben geslapen als roosjes ... en wij ook!

Wordt vervolgd.

06:55 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Huisdieren, Tuin | Permalink | Commentaren (2) | Tags: huisdieren, tuin

Commentaren

We gaan het volgen, de avonturen van de twee. Het begin is al heel veel belovend en het doet ons goed het te lezen, het verzacht de pijn en weten dat alles altijd goed komt.

Gepost door: Roel | 12-05-13

Reageren op dit commentaar

Geweldig..ze doen dat heel goed hè saampjes! Wat fijn!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 12-05-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.