29-05-13

Na regen komt regen ...

Ik klaag niet over het weer ... ik stel gewoon vast dat het vandaag opnieuw regent. We maken er het beste van en in de vroege ochtend trokken we richting Makro in Luik. De diepvries moest nodig aangevuld worden. Vis, kip, steak, brochetten, ik wil er klaar voor zijn ... moest het bbq-seizoen dan toch starten.

wijn van de maand.JPG

Ik ontdekte er hun wijn van de maand, die is ondertussen geproefd en goedgekeurd : Château Lassus (Médoc) 2009. Dus de diepvries ondertussen gevuld, de wijn staat klaar ... nu de zon nog. Ventje mag de bbq klaarhouden.

Omdat het echt geen fietsweer is vandaag, heb ik een wasje ingestoken en wortelsoep gekookt. Dit was lang geleden en nu ik wortelen genoeg in huis heb (5kg babywortelen voor 3€ - je kan ze er zelf niet voor zaaien) besloot ik wortelsoep te koken. Ik bracht voor de doggies wat soepbeenderen mee en 2 kalfsbotten gingen mee de soeppot in. Ik had aandachtige supporters in de keuken, Isis en Fora volgden alles op de voet :

DSC_5547.JPG

DSC_5549.JPG

De hondjes konden de slaap niet vatten door al die geurtjes die door de keuken zweefden.

De botjes staan af te koelen ... voor wie zouden die zijn, denken jullie?

DSC_5543.JPG

Receptje van mijn wortelsoep :

600gr wortelen

1 dikke ui

een paar stukken bleekselder en wit van 1 prei

een kruidentuiltje (tijm/marjolein/peterseliestengels/laurierblaadje)

2 kalfsbeenderen (eerst apart opkoken en vocht weggieten)

alles laten gaarkoken en de staafmixer erdoor,

afkruiden met peper en zout en naar smaak nog wat tijm, voor de liefhebbers : een beetje groene pesto past er goed bij (op stokbrood).

DSC_5546.JPG

Oh ja, nog dit onze kleine Flora kent het bevel : zit.

Ik vraag aan Isis om te zitten voor ze haar brokken mag 'aanvallen' en de kleine pup doet het dan ook, flink zo Flora! Telkens zit ze even voor de deur van haar bench open mag, en alvorens ze haar brokjes krijgt. Ik ben verbaasd hoe snel zo een ukkie bijleert.

 

 

17:23 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Eten en drinken, Shoppen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: makro, bbq, eten en drinken, huisdieren

Commentaren

Hoe jonger hoe sneller ze de dingen oppikken juist hè..en als er dan een lekker beloninkje wacht..!! :-)
Die kluiven zullen ze wel lekker vinden...maar ik deed Axel als pup ook al een plezier met een wortel! :-)))
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 29-05-13

Reageren op dit commentaar

Chrisje een goede avond gewenst, dat soepje zie er lekker uit, ga ik eens uit proberen. Jeske heeft haar chemo gekregen, en ze is redelijk goed. En ik moet volgende week naar Dokter Praet in Aalst gaan, voor mij voor te stellen, voor hij mij ga opereren. Ik denk dat het de week erop zal zijn.
Groetjes maatje dikke knuf xxx Adriën

Gepost door: Adriën | 29-05-13

Reageren op dit commentaar

Die geuren uit de keuken passen goed bij dit regenweer en dat weten de twee hondjes ook. Er valt altijd wel iets in hun schotel als er gekookt wordt. Voorzienig ben je wel .Hopelijk kun je al vlug de BBQ aansteken!!

Gepost door: magda | 29-05-13

Reageren op dit commentaar

Jammer dat je maar 2 botten hebt want 1 van de drie moet nu zonder en kan toch nog bij je op schoot springen, de vraag is Wie van de drie?

Gepost door: Roel | 30-05-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.