03-06-13

Maandag

Het aangekondigde zomerse weer laat wat op zich wachten, het is 10 graden en bewolkt, af en toe zou je zeggen dat de zon moeite doet, maar zoals het er nu uitziet gaat het vandaag waarschijnlijk toch niet meer gebeuren.

Zoals elke ochtend, heb ik met de stofzuiger de toer van de woonkamer gedaan, al valt het me op dat de hondjes weinig haar verliezen, af en toe een plukje wit 'nest' haar van Flora. Isis kent het goed, als het poetsgerief tevoorschijn komt, gaat ze uit eigen initiatief in haar bench een dutje doen, en erg handig Flora volgt, samen in één bench dan voor de gezelligheid want ze hebben al wel ontdekt dat een 'vrouwke' die aan 't poetsen is 'gevaarlijk' kan zijnKnipogen. Ze kiezen steeds voor de kleinste bench, de grote vinden precies niet zo gezellig. Isis slaapt nu in de grote en de kleine Flora (die zonder kranten kan, flink hé) in de kleine bench.

Vandaag hebben ook voor het eerst een korte wandeling op straat gemaakt, tussen de wegeniswerken (graafmachines, bulldozers, luidruchtige werkvolk enz.) door, en dat is goed gelukt. Ik ben trots op mijn meisjes, ze hebben netjes aan de lijn gelopen, vrouwke wat voorop en de twee meiden langs mekaar ietsje achterop. Flora laat Isis uit want de kleine meid wil altijd de lijn van Isis vasthouden ... leuk om zien hoe ze langs mekaar (dikwijls tegen mekaar) meestappen.

Onze prachtige Isis had al een nosem achter zich aan, een Jack Russel, waarvan de baasjes de poort laten openstaan hadden. Ik heb hem al snel duidelijk gemaakt dat hij van mijn meisjes moest afblijven en oprotten. Alhoewel Isis het wel zag zitten om kennis te maken. Isis toch Schamen.

Woensdagavond is een grote dag voor Flora, dan gaan we een kijkje nemen bij de hondenschool. Misschien mag ze al een paar toertjes meestappen. Dat wordt spannend, niet alleen voor Flora, maar ook voor mij ... want ik ben altijd bang dat mijn honden gebeten worden en dat moet ik leren overwinnen.

Ik zal ook (proberen) flink te zijn!

DSC_5764.JPG

"Samen wachten tot vrouwke klaar is"

 

12:24 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Huisdieren | Permalink | Commentaren (5) | Tags: huisdieren, wandelen, bench

Commentaren

Wel..ja, dat kun je als baasje dan ook wel leren op zo'n hondenschool..hoewel onze Lennox als pup op school meteen een knauw kreeg van één van de andere honden hehe..niet banger worden nu hè! Beetje ongelukkige waarschuwingsbeet van een wat ouder teefje was het, want haar hoektand bleef in de lip van Lennox hangen en dat leverde een hevig bloedende scheur op. Het voordeel van zo'n school is dat je er iedereen kent en dús konden de dierenartskosten (antibiotica is duur!) netjes verhaald worden. Dat moet je met een vreemde hond op straat die je hond aanvalt altijd maar afwachten.
Ik ben sinds Axel aangevallen werd door die herder echt wel een stuk angstiger geworden als ik met hem buiten loop..en ik dééd 'm al nooit meer los sinds Lén ooit aangevallen werd, ook door een Duitse herder toevallig..Axel kwam er dan zonder kleerscheuren vanaf, Lennox heeft weken slecht kunnen liggen van de pijn van het borstbeen dat ingedeukt geraakt was door de sterke kaken van die valse hond. Anderen kunnen je plezier in het hebben van een hond behoorlijk vergallen..maar dat houdt ons toch niet tegen lekker te genieten van onze eigen honden hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 03-06-13

Reageren op dit commentaar

soms komen andere honden lelijk uit hun hoek..

de zon doet een poging, maar het blijft wel heel fris..

groeten

Gepost door: willy | 03-06-13

Reageren op dit commentaar

Spannend, Chrisje, ...woensdag...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 03-06-13

Reageren op dit commentaar

Ha ha goede avond Chrisje, nu weten wij wie Chris is, we dachten op iemand anders. Jij bent een deugennietje ha ha. Je moet niet bang zijn voor de hondenschool, ik heb 4 jaar met Charly geweest, en ik heb het altijd goed gevonden en veel bij geleerd. De honden zullen daar rustig worden na paar keer. Dus Chrisje kop op en ga maar gerust zonder zorgen. Morgen moet ik naar Aalst bij de specialist voor afspraak te maken wanneer ik binnen moet voor de overbruggingen. Ben wel beetje benauwd.
Groetjes dikke knuf xxx
Adriën

Gepost door: Adriën | 03-06-13

Reageren op dit commentaar

Chris, ik kan het mij voorstellen maar de puppyschool is een beschermde omgeving en kan er weinig gebeuren. Spannender is het als je een andere hond tegenkomt maar ook deze eerste ontmoeting ging goed. Meestal valt het wel mee maar het zijn vaak honden van gefrustreerde baasjes en dan zijn de honden ook gefrustreerd. Chris jij bent stoer en je kunt het aan, ik heb er alle vertrouwen in. Succes morgen!

Gepost door: Roel | 04-06-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.