02-07-13

Met Flora naar de puppy-klas

Door de vakantie, voor sommige nog examens en een dreigende, donkere lucht waren er slechts 2 pups om 19.00u aanwezig. Ook in de 'hogere' reeksen waren er veel afwezig. Het is zo dat er veel jong volk met hun hond naar de les komt en voor hun is die laatste week goed gevuld met allerlei andere aktiviteiten.

Dus met 2 pups (Flora en Bo) en hun respectievelijke baasjes, en 2 lesgeefsters : luxe privéles, omdat er meestal 2 groepen zijn.

Het werd redelijk intensief voor de hondjes, omdat elke lesgeefster zich op de pup apart ging focussen ... maar het loont al vrij snel. Ze kennen de trucjes om de pups te motiveren ... en daarna was het aan ons/mij.

Nu wordt er tijdens de les nog veel met brokjes en snoepjes beloond, later in de hogere klas is het uitsluitend belonen  met de stem. Vandaag kregen we heel wat informatie hierover : de hoge klanken zijn belangrijk voor de jonge pup en ook de intonatie. Boze en zware stem moeten we mijden indien we van plan zijn om hogerop te raken bij de africhting van de hond. Ze vinden dit absoluut niet leuk.

Eerst vond ik het nogal belachelijk klinken : met hoge, enthousiaste stem roepen ... maar na een beetje oefening reageerde Flora hier prima op. We oefenden op het terugroepen (indien je pup bv op straat zou gaan wegrennen).

Vooral niet achter je pup aanrennen maar wel je 'stem-trukendoos' gebruiken. En het werkt : Flora durft al wel eens naar de achterste weide te ontsnappen (er lopen ganzen en vindt hun str*$nt lekker, bahh). Als we roepen komt ze onmiddellijk terug ... we moeten proberen te tonen dat het bij ons veel leuker en interessanter is ... blijven oefenen baasjes!

We mochten ook voor het eerst de agility toestellen gebruiken, voorzichtig en rustig, maar Flora wou meer dit is haar ding. Ze houdt van 'leven in de brouwerij' ... het was een kennismaking en niet voor een gans uur, ze is nog te jong. Nog een jaartje geduld Flora.

Flora heeft haar lidkaart van de Cerberos-hondenschool, ze is na een gratis proefperiode officieel lid en 't vrouwke ook! Ik heb er een leuke hobby bij ...

DSC_6192.JPG

Een paar dagen geleden kon ze voor het eerst in de zetel springen, kleine meisjes worden groot!

20:57 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Huisdieren | Permalink | Commentaren (9) | Tags: huisdier, hondenschool, hobby

Commentaren

Niet alleen voor Flora intensief, Chrisje...
Wel luxe hé, vandaag !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 02-07-13

Reageren op dit commentaar

Inderdaad Liesje, ook zweten voor 't baasje.
Bloggroeten

Gepost door: Chrisje | 02-07-13

Ze ziet er gewoon fantastisch uit en lief.

Groetjes,
Filip

Gepost door: Filip en Kristel | 02-07-13

Reageren op dit commentaar

Dat is ze ook Philippe en Kristel, bedankt voor het bezoekje, bloggroetjes

Gepost door: Chrisje | 02-07-13

Haar snuitje is ook niet meer zo pups, het neusje is aan het uitgroeien

Gepost door: liliane | 02-07-13

Reageren op dit commentaar

Hoi Liliane, de puppy-tijd is bijna voorbij ... binnenkort wordt ze een puber! Met hondjes gaat het snel.
Gezellige avond verder, groetjes

Gepost door: Chrisje | 02-07-13

Hoe dat ze verandert is op die tijd!
Het word een echte miss!
Wens je heel veel succes met de puppyschool!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 04-07-13

Reageren op dit commentaar

Chrisje, ik weet zeker dat ik hier een reactie gepost heb en als ik nu kom kijken zie ik niets staan!! Nu ik kom dan toch even goeden avond wensen !

Gepost door: magda | 05-07-13

Reageren op dit commentaar

ik had al een keer een reactie geschreven maar ra, ra het staat er niet dus nogmaals;

Chris en Flora jullie komen er wel, gewoon doorzetten en ja wat je allemaal met een hoge stem kunt bereiken Chris gewoon ook oefenen net Omer en kijken hoe het gaat. Flora kijkt dan nl. de kunst af en gaat het dan ook doen. Ook met agility toestellen kijken of Omer het kan en laten zien hoe het moet en let maar op die duvelse Flora kijkt dan zo de kunst af.
Wat goed van de Cerberos-hondenschool, dat jullie nu officieel lid zijn!! Wel ff een foto maken van de lidkaart want we zijn natuurlijk allemaal trots.

Gepost door: Roel | 06-07-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.