16-12-13

Dat was lang geleden ...

Nu het kouder is en de houtkachel brandt, is het gezellig om af en toe een gerechtje in de tajine te maken. Mijn favoriet is kip met citroen/olijven. De tajine staat dan bijna een ganse ochtend te sudderen op de houtkachel. Dit gaat niet onopgemerkt voorbij : de hondjes zijn één en al aandacht en staan regelmatig met hun neusje in de lucht ... richting tajine. Ik heb deze keer de saus door een zift gedaan, de smaken mengen zich en geeft een heerlijk, dikke saus. Een aanrader!

tajine kip met citroen.jpg

19:01 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Eten en drinken | Permalink | Commentaren (3) | Tags: tajine, koken, houtkachel, winter

Commentaren

Het ziet er overheerlijk uit!

Gepost door: bea | 16-12-13

Reageren op dit commentaar

Wow.. het water loopt me in de mond! smekkerdesmek! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16-12-13

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje,
In Marokko bestaan er honderden varianten van tajine, een schotel met groenten, vlees, vis of kip. Tajine is het meest geconsumeerde gerecht in Marokko. Er bestaan tal van tajine recepten maar de meest courante zijn tajine met vlees en groenten en tajine met gehaktvlees en eieren.Ik neem aan dat de hondjes regelmatig met het neusje in de lucht de lekkere geuren opsnuiven.
Groetjes.

Gepost door: Rene | 17-12-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.