15-10-14

Een paar dagen herstvakantie genomen ...

Vorige week trokken we er een paar dagen op uit met de camper. In het najaar gaan we graag richting Ardennen en Duitsland. Onderweg is het genieten van het landschap en de herfstkleuren. Onze eerste halte was Sankt Vith, in het stadje is er niet zoveel te zien maar in de omgeving kan je mooie wandelingen maken. Ik maakte in het stadje een paar foto's van een winkel waar je allerlei aroma's en likeuren kan kopen, ze worden van een glazen bulb getapt. Knap gepresenteerd!

IMG_1609.JPG

IMG_1607.JPG

De foto's gaan zich bij het uploaden weer draaien, ze zijn horizontaal genomen en opgeslagen. Misschien komt het dat ze genomen werden met mijn IPhone/IPad. Sorryyyyy !

Na een halte in Sankt Vith reden we door naar Edesheim. We staan er met de camper bij de fam Braun, tussen de wijnranken. Om de twee jaar vullen we onze wijnvoorraad aan. Ze hebben lekkere wijn (volgens onze smaak toch), het is een landwijn die bij alles past. Hij wordt gemaakt met de dornfelder druif en is zacht en fruitig van smaak.

Er zijn nog veel andere soorten wijn, die je kan proeven in hun daarvoor ingerichte 'bar'. De vrouw des huizes brengt je brood en water om tussendoor te nemen. De rode, witte en rosé wijnen staan er allemaal, de ene gekoeld, de andere op tafel en je mag proeven zoveel je wil. Je wordt er echt slaperig van...

Buiten het proeven, hebben we ook een paar wandelingen tussen de wijnvelden gemaakt. Het weer was zonnig en zacht, de tweede dag kregen we af en toe wat motregen maar niet de moeite om binnen te gaan.

IMG_1618.JPG

IMG_1620.JPG

De druiven groeien er niet omhoog ... ha ha ... waarschijnlijk is er ergens iets NIET compatibel met mekaar. Het gaat dus niet om hier foto's van mijn IPad te gebruiken ....

Bij ons vertrek vanuit Edesheim, kregen we nog een paar kilo witte druiven mee, ze smaken zo zoet en vol dat het al bijna wijn is ...

Onze volgende stop was zoals steeds Trier, mijn lievelingsstadje in Duitsland. Het is er gezellig wandelen door de winkelstraten (waar al her en der kerstartikelen te koop lagen). We stonden met de camper bij Nel, zo heet de camperplaats. Het is bij de boerderij van Nel, tussen de wijnvelden, er is ook een restaurant en café.

Je staat er op 1,5 km van het centrum van de stad ... tussen de wijnvelden. Die dag regende het erg en een paar campers kregen het moeilijk om van het drassige veld af te raken. De boer kwam met de tractor en sleepte ze zonder al teveel moeite terug op het asfalt. Gelukkige hadden we bij aankomst onmiddellijk gezien dat het gras te glad en nat was om te parkeren. We bleven veilig op het asfalt, en konden nog net aan de stroomcabine. Het is een mooie plaats om te staan, vlak bij een kabbelend beekje en als je geen zin hebt om te koken, kan je bij Nel gaan eten. Boerenkost en niet duur.

IMG_1634.JPG

Zo zit onze herfstvakantie er alweer op. Nog 4 weken voor de bevalling van Flora. Dan volgen een paar weken huisarrest.

 

 

19:13 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

Jaja..., Chrisje, die wijn(voorraad)...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 15-10-14

Reageren op dit commentaar

O ik heb eventjes op mijn hoofd gestaan om je fotootjes te bekijken ,hahaha! Mooie herfst vakantie hadden jullie! En straks een beetje huisarrest , ik ben al benieuwd hoeveel kleintjes ze zal hebben !

Gepost door: magda | 15-10-14

Reageren op dit commentaar

Wat gek toch hè.. dat het niet meer lukt met die foto's? ik heb er te weinig verstand van om ook maar iéts van tips te kunnen geven. Maar dat er iets niet compatible is lijkt me duidelijk hahaha.. óf Lies heeft gelijk en stond je op je kop van de wijn toen je die foto's nam, dat kan natuurlijk ook! :-PPP
Maar zo te lezen hadden jullie een supervakantie.. jammer alleen van het weer!
Al een echootje laten maken? is ze echt drachtig, je kleine meisje? héél benieuwd hoor! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 26-10-14

Reageren op dit commentaar

dat was genieten

Gepost door: merel | 26-10-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.