20-10-15

Nog snel wat kweepeergelei gemaakt.

IMG_3400.JPG

DSC_1140.JPG

Na jaren wachten, hebben dan toch eindelijk kweeperen. Om de een of andere reden, mislukte de oogst telkens weer.

Tot onze grote verbazing deden ze het dit jaar supergoed. Wij eten graag kweeperengelei maar ik snap wel dat er ook mensen zijn die dit maar niks vinden, heeft zo z'n eigen specifieke smaak. Ik heb ook een paar potten gemaakt met minder suiker en bijgevolg niet zo stevig, deze wil ik gebruiken bij stoofschotels, zoals op konijn.

Ik neem ook een potje mee naar mijn kleindochter Elise, ze heeft af en toe wat buikpijn en naar het schijnt zou kweeperengelei hier goed voor zijn!

 

18:31 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Eten en drinken, Natuur, Tuin | Permalink | Commentaren (7) | Tags: kweeperen, natuur, fruit, gelei, bloggen

Commentaren

Aardpeer is goed voor mensen die leiden aan diabetes. Hij wordt gekenmerkt twee tot drie meter lange stelen en Gekookte aardpeer smaakt heel zoet en kan voor diabetici een uitkomst zijn als alternatief en gezond zoetmiddel.
Groetjes

Gepost door: René | 20-10-15

Reageren op dit commentaar

Ik heb het geluk gehad dat ik dit jaar een emmer kweeperen heb gekregen. Ik heb gelei gemaakt ,maar had zoveel sap dat ik nog vijf liter sap heb ingemaakt om later te verwerken.Ik heb gelezen dat het moes lekker is als je er suiker bij doet en als compote opdient bij wild! Dus heb ik moes uitgeschept en gezuiverd van pellen en brokjes en suiker bijgedaan; Is echt wel lekker!

Gepost door: magda | 20-10-15

Reageren op dit commentaar

IK ga dit volgend jaar ook zo aanpakken, wat vruchtvlees apart houden want nu zag ik onlangs een lekker recept van varkensstoofsel met kweepeer, de revue passeren. Deed me watertanden, en zonde want ik heb toch wel veel lekker zoet vruchtvlees op de composthoop gekapt.

Gepost door: Chrisje | 21-10-15

waw het commentaar is doorgekomen!!

Gepost door: magda | 20-10-15

Reageren op dit commentaar

Heb een mailtje naar Skynet gestuurd en had dezelfde dag antwoord, had te maken met het vervallen account. Is nu ook terug inorde.

Gepost door: Chrisje | 21-10-15

Mijn mama maakte ook kweeperen gelei. Ik zou dat ook wel willen maken maar die zijn zo moeilijk te snijden. Nogal hard hé.
Portugezen eten daar schijfjes van bij kaas. Echt lekker.
Ik denk er toch weer eens proberen te maken. De geur en die speciale smaak kan ik me nog zo goed ophalen. Het is dan alsof ik een momentje bij mama in de keuken ben.

Gepost door: Emmy | 22-10-15

Reageren op dit commentaar

Ik had de peren zolang mogelijk van het najaarszonnetje laten profiteren. Zo waren ze zacht en zelfs sappig. Ik zag er in september in Chastres op de markt liggen, die waren groen en erg hard, ze hadden zelfs meer een appelvorm. Had het nog nooit gezien.
Kweeperen hebben inderdaad een aparte geur.

Gepost door: Chrisje | 22-10-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.