21-10-15

De tuin in oktober

De bladeren zijn volop aan het vallen, ook de noten moeten dagelijks verzameld worden. De laatste dagen kreeg de composthoop een beurt.

DSC_1153.JPG

Een paar maanden geleden ontdekten we holen en grote pijpen in de composthoop. We hebben de val van de buurman erbij gehaald. Deze val doodt niet. Ik zag onlangs een muishondje uit een van de pijpjes in de weide, komen kijken. We willen ook niet om zo een mooi dier te doden. Tot onze verbijstering hadden we dezelfde dag al prijs, een dikke rat en schrik niet ... ondertussen zitten al over de dertig ratten. Deze leven langs de rivier de Grote Gete die aan onze weide stroomt. We vinden het wat zielig dat we deze gezonde en toch wel mooie dieren moeten verdelgen.

rat.jpg

18:28 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Natuur, Tuin | Permalink | Commentaren (3) | Tags: rat, herfst, tuin, bladeren, klusjes

Commentaren

een muishond, ik kan me de tijd niet herinneren dat ik er één zag..


ratten zijn natuurlijk op zichzelf nuttige dieren, maar ze zijn ziektoverbrengers en kunnen ook heel wat schade aanrichten...

al het eens wat beter weer is, vlieg ik er ook nog eens in de tuin om hem winterklaar te krijgen..

een fijne avond gewenst

Gepost door: willy | 21-10-15

Reageren op dit commentaar

bbrrr ratten. Die zie ik liever niet, ze kunnen ook erg agressief zijn. Bij de buren liepen er ratten rond die het eten kwamen opeten van het konijn en de 2 kippen. Het hele perk was vol holen. Ze stampten die wel dicht maar dat hielp geen sikkepit. Buren namen het ook niet zo nauw met de opkuis van die ren en dat is om problemen vragen. Ik ging het konijn en de kippen dagelijks eten geven want ze verbleven heel veel in hun B&B die ze uitbaatten in de vlaamse ardennen. Ik probeerde zo veel als mogelijk die grote ren op te kuisen . Ze geloofden me niet, maar toen ze na de zomer meer thuis waren hebben ze het met eigen ogen gezien en kort nadien hebben ze het konijn weggegeven en de twee kippen zijn kort na elkaar gestorven. Het ene van ouderdom en het andere van verdriet ( echt waar, die wilde niet meer eten). Ik hoop dat die ratten nu ook zullen verdwijnen.

Gepost door: magda | 22-10-15

Reageren op dit commentaar

Voorkomen dat ze het huis binnen kunnen komen door het dicht doen van alle openingen in de muren. Afvoerbuizen van droogkasten,... afsluiten met stevig ijzergaas.Zorg ervoor dat ze geen toegang hebben tot voedselresten. Metalen afvalemmers met deksel kunnen hierbij helpen.

Groetjes

Gepost door: René | 22-10-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.