23-10-15

Suzanne & Co

 

IMG_2919.JPG

IMG_2736.JPG

DSC_1162.JPG

DSC_1163.JPG

We kochten tijdens het Pinksterweekend een paar plantjes in een bloemen/plantenzaak in Le Ménil in de Vogezen. We waren er een kleine week op vakantie samen met de plaatselijke fietsclub. En meestal tijdens de mannen gaan fietsen, bekijk ik graag de plaatselijke handelszaken met vooral streekprodukten. In een klein doodlopend straatje ontdekte ik een kleine bloemenzaak. Er stonden de meest gaande eenjarige planten net zoals we die hier hebben, maar toch hadden ze ook een paar apartere soorten staan. Ik bracht oa Suzanne met de mooie ogen mee, en ondertussen heeft 'die' al gans het bloemenperkje ingepalmd, zelfs stukjes van het terras.

Verder bracht ik nog deze mee (naam onbekend), een fragiel oranje bloemetje.

DSC_1156.JPG

DSC_1155.JPG

Ook deze deed het goed, de plant lijkt erg op de witte margerietjes die we hier ook vaak zien, heeft hetzelfde gekarteld grijzig blad. Deze staat sinds het toen kouder werd in de veranda. Ik ga proberen hem zo de winter door te krijgen om er volgend jaar terug (kijk)plezier aan te hebben.

DSC_1143.JPG

DSC_1144.JPG

Ik bracht een paar zakken potgrond van ginder mee, zo kregen ze een prima start.

Fijne dag nog en op naar het weekend.

 

10:57 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Natuur, Tuin, Vakantie | Permalink | Commentaren (3) | Tags: tuin, eenjarige, vogezen, frankrijk

Commentaren

" Suzanne met de mooie ogen " waar zou die naam vandaan komen, vroeg ik me af.....

toch nog veel kleur bij jou Chrisje...

prettig weekend

Gepost door: willy | 23-10-15

Reageren op dit commentaar

Dat ziet er nog allemaal nog mooi en prachtig uit bij jullie!
Groetjes

Gepost door: René | 23-10-15

Reageren op dit commentaar

Wat een mooie Suzanne met de mooie ogen! Ik had er ooit eentje maar die is nooit zo mooi uitgegroeid.Die andere plantjes ken ik niet maar ze bloeien in elk geval mooi!

Gepost door: magda | 26-10-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.