20-11-15

Wandelen met Flora

FullSizeRender.jpg

Dat was nog eens een flinke wandeling samen met mijn kooikerteefje Flora.

We vertrokken aan 'Vloot' gelegen aan het Schulensmeer of ook wel Schulensbroek (KLIK) genoemd. Ik vertrok met frisse moed om de (bijna) 10km te stappen. Het eerste deel van het pad loopt vlak langs het water om dan via een hoge dijk verder te lopen, soms afgesloten met houten poorten om de schapen/koeien binnen te houden. De wind woei strak en soms was het nodig om de kap van mijn anorak op te zetten, als de wind ging liggen en de zon tevoorschijn kwam werd het alweer warmer en dan ging de kap af en de sjaal los ... een paar keer herhaald tijdens de wandeling. Onderweg kreeg Flora dorst en ging drinken aan de plassen in de weide. Kon ik dit ook maar, want op deze natuur wandeling is er niks, niemand ... alleen de vogels, ganzen, eenden, konijnenkeutels en schapendrollen (veel)cool.

Toen we eindelijk rond het meer gestapt waren, bleek 'Vloot' (taverne/restaurant) ook nog eens gesloten. Omdat deze zaak (wit gebouw in de achtergrond op de foto) een tijd verplicht moet sluiten om 'de groen politiekers' tevreden te houden. De zaak ligt volledig in natuurgebied, je kan er alleen te voet/fiets geraken. Er is wel een zeer grote parking over de rivier, te bereiken via een houten brug. Er staan ook regelmatig campers van wandelaars. Deze wandeling ga ik zeker nog eens overdoen.

21:19 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Natuur | Permalink | Commentaren (3) | Tags: wandelen, schulen

Commentaren

Volgende keer toch maar een rugzakje met mondvoorraad mee dan? :-)
Axel dook ook vaak natuurwater in om te drinken, maar in de zomer wilde ik dat toch liever niet met het oog op de Ziekte van Weil hè. Hij kon goed uit een spuitflesje drinken hoor! :-)
Héél mooie wandeling.. krijg er zelf ook wel weer érge zin in.. maar eerdat Jaxon 10km kan..! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 20-11-15

Reageren op dit commentaar

Wij verwelkomen u graag schrijven ze maar het is dikwijls gesloten.En als je dan van ver komt vind ik het jammer.

Weekend groetjes

Gepost door: Rene | 21-11-15

Reageren op dit commentaar

Mooie wandeling
Jammer dat het dicht was

Gepost door: Merel | 21-11-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.